Microbiomul este un ecosistem de bacterii de pe piele. Fără aceste bacterii bune, esenţiale bune pielea noastră ar avea de suferit. Acestea ajută pielea să rămână sănătoasă, intervin în absorbţia produselor în piele şi influenţează aspectul ei. Ideea de a folosi prebiotice pentru îngrijirea pielii ar putea părea ciudată, dar studiile au demonstrat că sunt eficiente.

Cum a devenit atât de populară folosirea prebioticelor pentru piele?

Apariţia acestei tendinţe nu s-a întâmplat peste noapte, ci după o serie de cercetări cu privire la îngrijirea pielii şi la impactul microbiomului asupra sănătăţii generale, asupra imunităţii şi funcţiei de barieră a pielii. De aceea, în prezent, există mai multe produse de înfrumuseţare care au fost realizate cu prebiotice, ceea ce ne permite să gestionăm mai bine echilibrul microorganismelor de pe piele. Prin menţinerea bacteriilor bune pe piele se asigură un microbiom sănătos.

La fel ca intestinul, pielea are propriul său microbiom care ajută la protejarea ei. De altfel, există o mulţime de microorganisme similare care pot fi găsite în intestin şi pe suprafaţa pielii. Pentru a te menţine sănătos este necesară combinarea probioticelor şi prebioticelor. Probioticele sunt microorganisme vii care sunt benefice sănătăţii. Un prebiotic acţionează ca un fel de hrană pentru probiotice şi ajută la creşterea microorganismelor bune în intestin şi pe piele.

De ce să iei în calcul prebioticele şi probioticele în ritualul de îngrijire a pielii?

Există o serie de beneficii ale utilizării probioticelor în îngrijirea pielii, atât atunci când sunt utilizate local, cât şi când sunt administrate pe cale orală. Prebioticele pot ajuta la protejarea sănătăţii pielii. O combinaţie de prebiotice şi probiotice în îngrijirea pielii poate fi remarcabilă pentru îmbunătăţirea protecţiei suprafeţei acesteia. Pielea va avea cele necesare pentru a-şi păstra bariera intactă şi sănătoasă. Atunci când microbiomul pielii este echilibrat, poate compensa factorii negativi care pot provoacă uscăciune şi roşeaţă.

Diferite tulpini de prebiotice oferă funcţii diferite. Adesea, algele, mineralele şi zaharurile din plante au cel mai mare impact şi sunt cele mai frecvente ingrediente prebiotice. Atunci când alegi produse cu prebiotice, caută-le pe acelea cu Fructooligozaharide, Ramnoză, Xilitol.