Nu uita de forma corpului tău! Începe să faci exerciţiiîncă din timpul iernii,cu accent pe abdomen,braţe şi picioare. Este nevoie de trei luni până când corpul tău să arate efectele exerciţiilor regulate,însă în vară vei arăta de milioane. Dacă nu ai început încă,nu dispera. Poţi alerga seara şi mai poţi încerca urcatul pe scări. Tonifică muşchii picioarelor!

Cumpără-ţi un costum de baie care să-ţi vină perfect. Dacă ai burtică,mizează pe un costum întreg,din fibre elastice,care să susţină perfect zonele cu probleme. Ai grijă ca în zona umerilor şi a subraţului să nu se creeze pliuri sau colăcei.

Du-te la un salon de bronzat cu câteva săptămâni înainte să ajungi la mare,sau cel puţin în săptămâna dinaintea concediului tău. În felul acesta,îţi faci o „bază” pentru bronzul ce urmează şi nu mai rişti să te arzi odată ajunsă pe plajă.

Menţine-ţi pielea hidratată,prin aplicarea unei loţiuni după duş şi înainte de a merge la culcare. Cu câteva zile înainte să mergi la plajă,exfoliază-ţi tot corpul cu un scrub de zahăr sau sare,astfel încât să netejeşti pielea. Dacă vrei să straluceşti pe plajă,dă-te cu un ulei bronzant.

Epilează-ţi cu ceară picioarele,axilele şi zona bikinilor,cu câteva zile înainte. În felul ăsta scapi de iritaţiile pielii,cauzate de salinitatea apei,plus că te va ţine şi mai mult,decât dacă te-ai rade.

Fă-ţi manichiura şi pedichiura,apelând la oje în culori vesele şi strălucitoare. Poartă sandale joase,decupate sau flip-flops coloraţi,care să meargă cu costumul tău de baie.