Este benefic să urmezi această cură chiar dacă ai ajuns la greutatea ideală. Oricând este o idee excelentă pentru sănătate să renunţi la preparatele grele, la dulciuri, la făinoase. În caz că nu ştiai, starea continuă de oboseală reprezintă un semn important că ficatul nu mai funcţionează la capacitate maximă şi are nevoie de un tratament cu efect detoxifiant. Iată câteva sfaturi de ajutor pentru o detoxificare de trei zile binefăcătoare pentru organism.

Insistă pe hidratare

Ficatul şi rinichii tăi au nevoie de puţin ajutor să filtreze toxinele din alimentele grele. Consumând multă apă, aceste reziduuri vor fi transportate mai uşor spre exterior şi vei uşura munca rinichilor.

Bea ceaiuri şi condimentează mâncarea

Ierburile aromatice sunt deosebit de eficiente pentru o detoxifiere uşoară a organismului. Fă-ţi ceaiuri din lămâi şi ghimbir, scorţişoară, muşeţel, rodie, pentru gust, pe care le amesteci cu plante diuretice şi care au efect de curăţare a corpului de toxine. Printre acestea se numără ceaiurile de rădăcină de brusture sălbatic, de urzici, de păpădie, de ceai verde şi de gălbenele.

Consumă alimente uşor de digerat

Da o pauză colonului, ficatului şi rinichilor pentru câteva zile şi evită alimentele greu de descompus, acelea care sunt bogate în grăsimi şi proteine. Mizează pe mâncăruri cu fibre, lactate şi citrice. Nu ocoli legumele, pe care le poţi consuma sub formă de salate şi sucuri delicioase. Sunt surse naturale de energie şi ajută corpul să elimine toxinele.

Refă stocul de vitamine

Suplimentele de vitamine şi probiotice îmbunătăţesc starea generală a sănătăţii, întăresc sistemul imunitar când vine vorba să fie atacat de virusuri şi combat efectele negative ale alcoolului. În această perioadă, consumul de alcool trebuie să fie moderat. Evită sursele de stres şi dormi cel puţin opt ore pe noapte. De asemenea, ia suplimente cu magneziu, pentru că acestea ajută corpul să scape de reziduurile alimentare şi aduc beneficii şi la nivelul sistemului nervos. De asemenea, reglează temperatura corpului şi menţin sănătatea sistemului osos şi a dinţilor.

Rezervă zilnic o jumătate de oră pentru mişcare

Cel puţin 20-30 de minute de mişcare pe zi face mult bine digestiei. Programul de exerciţii efectuate corect previne constipaţia, o afecţiune extrem de frecventă în perioada Sărbătorilor, şi are pentru corp un efect energizant. Dacă nu vrei să te apuci de sport sau nu ai spaţiu pentru asta, există soluţii, cum ar fi plimbările mai lungi, în ritm alert.

Răsfaţă-te cu băi relaxante

O detoxifiere ca la carte are şi efecte adverse, iar acestea se pot vedea pe piele. Poţi remedia această problemă într-un mod cum nu se poate mai uşor. Pune în cadă uleiuri esenţiale aromatice şi fă o baie relaxantă. Poţi să profiţi de ocazie şi să îţi exfoliezi pielea cu sare de mare şi zahăr, apoi aplică pe corp o cremă hidratantă şi hrănitoare, ca să ai pielea catifelată.

@shutterstock