În #FinalaDeAcasa concurenţii vor evolua din propria sufragerie, prin skype, după ce au pregătit momente noi şi speciale. Vor avea ocazia să arate că, în ciuda unei perioade dificile, creativitatea şi talentul sunt tot la cote înalte. Juriul va intra în direct tot prin Skype.
Publicul va vota pentru cele 3 premii: locul 1 (120.000 euro), locul 2 (20.000 euro), locul 3 (10.000 euro). Aceasta este o premieră, pentru că vor fi recompensaţi şi ocpanţii locurilor 2 şi 3.

Cei 10 finalişti au fost aleşi de membrii juriului şi de prezentatori, prin Golden Buzz. Iată care sunt aceştia şi care e talentul lor.

Finaliştii aleşi de Andra

Siena Vuşcan cântă. Ea e puştoaica ce a impresionat pe toată lumea cu prestaţia ei în limba chineză. Siena s-a născut în Statele Unite. La vârsta de cinci ani, Siena a ajuns în China cu părinţii. Într-un an şi jumătate a învăţat limba chineză. Vorbeşte foarte bine şi engleza, iar acasă, în familie, vorbeşte doar limba română. Când avea şapte ani, Siena şi tatăl ei au fost chemaţi de producătorii unei emisiuni de talente să cânte amândoi. Ulterior, a fost invitată la o altă emisiune din Shanghai, pe o scenă mare, unde a uimit pe toată lumea cu o melodie în chineză. Atunci şi-a dat seama că îi place să facă asta şi a început să se pregătească. Cântă operă în limba chineză. În acest moment, este în Turda, la bunici.

Mihai Ţigaret cântă la pian. Încă de la prima apariţie a impresionat juraţii cu noţiunile lui despre pian. La doar 14 ani este cu gândul la obţinerea doctoratului în muzică, la Viena. În acest moment se pregăteşte pentru admiterea la liceu, îşi doreşte să intre la Dinu Lipatti.

Finaliştii aleşi de Florin Călinescu

Radu Palaniţa cântă. E un mecanic auto din Bucureşti, care a decis să participe la emisiune pentru a avea parte de o a doua şansă, după ce nu a întors niciun scaun la „Vocea României“. Decis să demonstreze că a învăţat din sfaturile primite la acel moment, el a urcat pe scena talentului cu piesa: „I Who Have Nothing“. Interpretarea lui l-a făcut pe Florin Călinescu să spună: ”Nu pot lăsa doar pe mâna destinului. Vreau să te responsabilizez” şi să apese, imediat, butonul auriu!

Aura Marcu cântă. Are 33 de ani, este din Bacău şi, pentru că mama ei are probleme psihice, a crescut într-un orfelinat. Tatăl ei nu mai este în viaţă. Aura Marcu lucrează la ora actuală la o compania aeriană, ca stewardesă. Spune că iubeşte ceea ce face, dar nu mai mult decât muzica. Aura cântă muzică clasică, după ce a urmat cursurile Conservatorului din Iaşi şi Liceul de Artă din Bacău. Îi place să scrie poezii şi să deseneze. Poeziile au o tentă pesimistă.

Finaliştii aleşi de Mihai Petre

Sara Ardeleanu dansează. La 10 ani, Sara Ardeleanu spune că dansează de când se ştie. ”Pe la 4 ani am mers pentru prima dată la o şcoală de dans şi prima mea coregrafă m-a testat şi m-a bagat direct în grupa de performanţă, deşi eram foarte mică. Ea a crezut în mine, m-a susţinut, iar pasiunea mea pentru dans m-a făcut să îmi dezvolt talentul. Am obţinut titlul de campioană mondială la dans contemporan la categoria mea de vârstă”.

Ludivine Furnon şi Nicolas Besnard, duo acrobatic. În 2019, Ludivine şi Nicolas au participat şi la America’s Got Talent, unde au primit patru DA. Momentul lor este considerat unul dintre cele mai senzuale din istoria emisiunii - ediţa americană. Cei doi formează un cuplu şi în viaţa reală, nu doar pe scenă, şi au împreună doi copii, de 1 şi 2 ani. Ludivine este fostă gimnastă şi a câştigat prima medalie din istoria gimnasticii Franţei la un Campionat Mondial, după ce s-a antrenat cu românii Sergiu şi Tatiana Popa şi coregrafa, tot româncă, Adriana Pop.

Finaliştii aleşi de Andi Moisescu

Erno Varga cântă. Are 31 ani şi o poveste de viaţă impresionantă: el fost mutat, până la 18 ani, din orfelinat în orfelinat, în mai multe judeţe, pentru că mama lui îşi schimba des domiciliul. Complet marcat de necazurile şi greutăţile din centrul de plasament, Erno Varga s-a angajat ca spălător de vase la restaurantul unui hotel din Oradea şi, de atunci, viaţa lui a început să se schimbe.

Theodor Marcu, calcule matematice. La 6 ani, Theodor iubeşte numerele, iar părinţii au decis să facă ceva în privinţa asta. De un an, Theodor urmează cursurile Centrului de Soroban şi Aritmetică mentală NOMIN JYUKU din Bucureşti. A dat patru examene deja şi le-a luat pe toate. Spune că vrea să fie „geniul tuturor lucrurilor”, cel mai bun la toate.

Finaliştii aleşi de Pavel & Smiley

Daria Călugăru, dans hoverboard. Are 12 ani şi este din Hunedoara. ”Acum un an, mi-am cumpărat un hoverboard. Iniţial, m-am uitat să văd la ce se face în America, să imit. Apoi am început să am propriile scheme. Aşa că pot să spun că sunt autodidactă”, a explicat Daria pasiunea sa pentru hoverboard. Părinţii Dariei au o afacere cu lavandă. Concurenta are un frate mai mic, în vârstă de doi ani.

Gennady Tkachenko-Papizh, imitator sunete. Are 56 ani şi a impresionat pe toată lumea cu momentul lui special. Spune că şi-a descoperit talentul de mic, iar în trecut a fost şi pe scena altor emisiuni de talent din lume. Clipurile lui de pe YouTube sunt foarte vizionate, iar lumea consideră că îşi poate găsi relaxarea ascultând muzica pe care o creează. Spune că foarte rar sunetele pe care le interpretează seamănă între ele.

FOTO PRO TV