Informează-te despre firma la care ai interviul de angajare

Pe lângă faptul că angajatorul îţi va vorbi despre firma pe care o conduce, tu trebuie să ştii câte ceva despre aceasta. Dacă te prezinţi informat şi transformi monologul lui într-un dialog din care să reiasă că ai acordat timp pentru a afla cât mai multe despre firma respectivă, vei lăsa o impresie bună. Totodată, este important să ştii cât mai multe informaţii pentru a-ţi face o părere mai clară despre locul în care ai putea să lucrezi.

Prezentarea personală la interviul de angajare. Alege o ţinută potrivită pentru interviu

Pentru că prima impresie contează, modul în alegi să te prezinţi la interviu. Alege o ţinută elegantă şi sobră. Este foarte important să fii îngrijită şi să te potriveşti cu domeniul în care doreşti să lucrezi. Fiecare detaliu contează la un interviu.

CV impecabil

Este foarte important ca ceea ce scrie în CV-ul tău să fie real. Nu încerca să îl aglomerezi cu lucruri care nu sunt adevărate, doar ca să pară mai stufos. Angajatorul poate testa cu uşurinţă cunoştinţele pe care susţii că le ai într-un anumit domeniu sau, de ce nu, o limbă străină menţionată în CV. De asemenea, este important să fie lipsit de greşeli. Chiar şi modul în care este redactat poate spune multe despre tine.

Sinceritate şi deschidere

Deşi nu cunoşti angajatorul şi îl vezi pentru prima dată, încearcă să fii cât se poate de deschisă cu el. Prezintă-ţi calităţile dar nu zăbovi prea mult în acea zonă. Poţi să îi menţionezi şi unele defecte, ca să îi arăţi că eşti conştientă de ele şi că ştii unde mai ai de lucrat.

Vorbeşte despre aşteptările tale

Într-un interviu trebuie să se discute şi despre aşteptările tale de la acel post, nu doar despre ceea ce aşteaptă el de la tine. Deschide discuţia, dacă simţi că este momentul şi vorbeşte deschis despre ceea ce consideri că ţi s-ar cuveni: de la programul de lucru până la alte beneficii.