Dacă le prepari cu nucă în loc de migdale, vor ieşi mai unsuroase, nucile fiind mai grase decât migdalele, şi mai închise la culoare. În schimb, ele vor avea o aromă intensă de nucă şi de vanilie. Iată ce ai de făcut şi de ce ai nevoie pentru a obţine, în 40 de minute, 4-5 porţii.

Ingrediente

4 albuşuri • 1 gălbenuş • 200 g zahăr pudră • 250 g nuci măcinate • 1 praf de sare • 1/4 linguriţă esenţă naturală de migdale marocane Dr. Oetker • 1/2 linguriţă esenţă naturală de vanilie Bourbon Dr. Oetker.

Preparare

Mixează albuşurile cu praful de sare şi cu zahărul pudră până ce obţii o spumă tare şi lucioasă. Încorporează apoi nuca măcintă, esenţele de migdale şi de vanilie, iar la final gălbenuşul. Amestecă uşor până la omogenizare completă. Aşterne hârtie de copt într-o tavă de copt şi pune câte o lingură de compoziţie, formând mici forme rotunde. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C (treapta 4), 20 de minute. Scoate pricomigdalele pe un platou şi serveşte-le reci.