La cel de-al 121-lea maraton din Boston care a avut loc luni,Kathrine a reuşit să finalizeze cursa,la vârsta de 70 de ani. Ea a purtat acelaşi număr (261),pe care l-a avut şi la cursa istorică din 1967. Însă,numărul va fi retras după maraton. Kathrine Switzer numeşte acest lucru o „mare onoare”.

„Este incredibil. Adică,te uiţi înapoi în timp şi-ţi aduci aminte cum o persoană oficială din cadrul maratonului a vrut să mă dea afară din cursă doar pentru că eram fată. Dar acum,58% din toţi alergătorii din Statele Unite ale Americii sunt femei. Iar Boston este un microcosmos al acestei revoluţii sociale incredibile. Este minunat!”,a declarat Kathrine Switzer pentru New England Sports Network (NESN).

Când Kathrine Switzer a alergat în 1967 la maratonul masculin,ea a participat sub un nume care ia mascat sexul – K.V. Switzer. Kathrine a terminat cursa,în ciuda încercărilor persoanelor oficiale din cadrul maratonului de a o elimina de pe teren.

„Am crezut întotdeauna că am fost o fată de 20 de ani care pur şi simplu dorea să alerge şi că cineva a încercat să o oprească,să o sperie şi să o facă de ruşine. Dar acest lucru a ajutat-o să-şi schimbe viaţa şi să creeze oportunităţi pentru alte femei”,a spus Kathrine Switzer pentru NESN săptămâna aceasta.

Kathrine Switzer a alergat în peste 30 de maratoane şi a câştigat ediţia din 1974 a Maratonului de la New York,cu timpul de 3 ore,7 minute şi 29 de secunde.

Sportivele feminine au reprezentat 57% din participanţii la evenimentele din 2015,potrivit datelor din Running USA.

Credit foto:www.scroll.in