Pe Mattia medicii italieni îl consideră primul pacient infectat cu noul coronavirus în Italia. Recent, bărbatul de 38 de ani a fost externat din spital. El fusese internat în luna februarie şi a petrecut o lună de zile într-o unitate medicală din nordul Peninsulei. 

Cum să te protejezi de COVID-19 când mergi la cumpărături

"Unul dintre cele mai simple şi frumoase lucruri este să respiri de unul singur", a fost primul lucru pe care Mattia l-a spus lumii întregi.

Italianul a petrecut 18 zile la Terapie Intensivă. Mai mult, acesta şi-a infectat şi soţia însărcinată, vindecată şi ea în prezent. Tatăl lui Mattia, însă, nu a supravieţuit, el fiind declarat decedat din cauza noului tip de coronavirus. 

„Îmi aduc aminte internarea în spitalul din Codogno, mi s-a spus că pentru 18 zile am fost la terapie intensivă, apoi am fost transferat în salonul de boli infecţioase, unde am început din nou să am contact cu lumea reală şi să fac un lucru simplu, dar frumos: să respir", a declarat bărbatul pentru presa din Italia.

Din această experienţă a mea oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să stea în casă, prevenţia este indispensabilă pentru a nu răspândi infecţia. Asta poate însemna inclusiv îndepărtarea de persoanele apropiate, de prieteni. Pentru că nu ştim cine poate fi contagios", a mai spus Mattia.

O femeie infectată cu noul coronavirus s-a filmat pe patul de spital: ”Priveşte-mă. Nu pot respira. Sunt la Terapie Intensivă!”

Eu am fost foarte norocos, pentru că am putut fi tratat. Acum s-ar putea să nu fie suficienţi medici, personal sau mijloace ca să-ţi salveze viaţa. Din această boală te poţi vindeca! (Eu şi familia mea, n.red.) vrem să uităm această experienţă urâtă şi să ne întoarcem la normalitate', a declarat Mattia.

Cum să te protejezi de COVID-19 când mergi la cumpărături