Conform celor declarate de biograful Andrew Morton, în documentarul "In Their Own Words: Diana, Princess of Wales", după pronunţarea divorţului părinţilor ei, Diana a ajuns să locuiască cu tatăl ei, lucru pe care şi-l dorea şi mama ei, în ciuda obiceiurilor de la acea vreme.

Inutil să mai precizăm că fosta soţie a Prinţului Charles n-a avut o relaţie aproapiată cu mama ei, care s-a decis, într-o bună zi, să-i părăsească pe cei trei copii ai ei şi să plece de acasă. „S-a simţit abandonată de mama ei”, a declarat Morton în "In Their Own Words". La şapte ani după finalizarea divorţului de Frances, tatăl ei s-a recăsătorit şi, în timpul mariajului său, fiica lui a venit la el şi i-a tras o palmă peste obraz. Ce a determinat-o să facă aşa ceva?

Edward John Spencer s-a însurat pentru a doua oară în 1976, cu contesa Raine McCorquodale, însă ceea ce trebuia să fie un eveniment fericit n-a fost astfel perceput de cei trei copii ai lui, care nici măcar nu fuseseră invitaţi la nuntă. De fapt, acesta nici măcar nu le-a spus copiilor lui că urmează să se căsătorească, lucru care a scos-o din sărite pe micuţa Diana.

Furioasă, cea care avea să devină prinţesă s-a dus la tatăl ei şi l-a plesnit. „Eram o mică războinică... m-am înfuriat foarte tare atunci şi, dacă îmi amintesc bine, i-am tras o palmă peste faţă şi i-am spus: «Asta e din partea noastră, a tuturor copiilor tăi, pentru că ne-ai rănit cumplit», după care am ieşit din cameră şi am trântit uşa după mine”, a spus Prinţesa Diana la un moment dat.

Însă episodul nu s-a încheiat atunci.