Încă o dată, Prinţul Charles îşi declară simpatia faţă de poporul român, ţara noastră ocupând un loc important în inima sa.

Filmul, care a fost prezentat la reşedinţa Prinţului Charles din localitatea covăsneană Valea Zălanului, a fost realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley şi are scopul de a sprijini turismul din România, informează Agerpres.

Prinţul vorbeşte în acest film despre prima sa vizită în România în urmă cu 20 de ani, când a descoperit o ţară „uimitoare”, în care se simte „ca acasă”.

„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun. O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”, declară Prinţul Charles în film.

Alteţa Sa a declarat că regretă că, din cauza pandemiei, nu a putut călători în România, dar ne asigură că va pleda pentru protejarea „comorilor unice” ale României.