Perioada concediului se apropie, iar foarte mulţi sunt nerăbdători să petreacă timp de calitate cu prietenii sau cu familia, în zone calde, mai ales după o perioadă în care vacanţele au fost restricţionate. Nimeni nu îşi doreşte să se întoarcă din concediu cu pielea deteriorată, cu arsuri solare roşii şi dureroase sau cu renumitele muşcături de ţânţari, care ne dau bătăi de cap! În acest articol vei afla care sunt cele mai frecvente probleme ale pielii, dar şi câteva sfaturi de prevenire, utile şi eficiente.

Pielea uscată

Temperaturile ridicate pot provoca uscarea pielii şi apariţia aspectului inestetic. Poţi evita acest lucru folosind creme hdiratante şi, cel mai important, este să bei multă apă. Cu cât bei mai multă apă, cu atât pielea ta o să arate mai bine la finalul zilei! Apa protejează pielea de razele solare şi o face să arate mai tânără. Dacă nu îţi place să bei apă, încearcă în primele zile să îţi faci un program - consumă mai întâi un pahar de apă la o oră, apoi măreşte volumul, până când vei ajunge să te hidratezi corespunzător. În general, formula de calcul este de 40 ml. de apă pentru fiecare kilogram din greutate, însă, în perioada verii, este indicat să bei o cantitate mai mare, pentru că te poţi deshidrata mai repede.

Arsurile solare

În dorinţa de a avea o piele bronzată, multe persoane uită de protecţia solară şi se aleg cu renumitele arsuri solare, roşii şi dureroase. Arsurile solare sunt neplăceri temporare, însă pot fi periculoase pentru sănătatea ta pe termen lung - pielea poate îmbătrâni mai rapid şi pot să apară probeme de sănătate. Cea mai bună modalitate de prevenire a acestor neplăceri este să nu mergi la plajă atunci când soarele este puternic pe timpul zilei, iar atunci când o faci să foloseşti protecţie solară puternică, aleasă în funcţie de tipul tău de piele. Este important să aplici crema cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. Totodată, nu uita să o aplici şi pe zonele sensibile, precum: tălpile, gâtul şi în jurul urechilor. Este indicatt şi să consumi multe lichide, să foloseşti loţiuni cu aloe vera pentru hidratare şi să încerci duşurile reci.

Apariţia acneei