Unele tipuri de uleiuri şi seruri faciale pot irita tenul. De asemenea, există o serie de măşti de faţă care conţin ingrediente dăunătoare. Aruncă o privire mai atentă asupra unor produse cosmetice populare pe care mulţi dintre noi le folosim aproape zilnic! Verifică-le şi gândeşte-te de două ori înainte de a le cumpăra. De pildă, unele dispozitive de curăţare a tenului care sunt folosite zilnic au dezavantajul de a duce la o supra-exfoliere. Acţiunea agresivă a acestora poate creşte sensibilitatea pielii şi poate provoca iritaţii sau acnee. Exfolierea chimică uşoară ar fi o alternativă la dispozitivele menite să elimine celulele moarte ale pielii fără a agresa pielea.

Uleiurile faciale nu trebuie folosite zilnic

Uleiurile esenţiale sau faciale sunt promovate ca o alternativă naturală la alte produse hidratante. Totuşi, aplicarea zilnică a acestora ar putea conduce la unele persoane la reacţii alergice, deshidratarea tenului sau la apariţia urticariei, a unor vezicule. Dacă vrei să foloseşti uleiuri esenţiale pe piele, asigură-te că le amesteci cu ulei vegetal, de măsline sau de floarea-soarelui, pentru a evita iritaţia.

Citeşte şi:

Vrei să arăţi ca o divă? Cât cheltuie cele mai frumoase femei din lume pe machiaj

Vitamina E, contraindicată celor cu tenul gras

O vitamină protectoare pentru piele în faţa radicalilor liberi şi a razelor ultraviolete, vitamina E nu este benefică tuturor. Cei care au tenul gras sau predispus la acnee nu ar trebui să aplice pe piele vitamina E. Poate înfunda porii şi favoriza cicatricile sau erupţiile cutanate. Pentru a beneficia de efectele sale benefice, introdu în dietă mai multe alimente bogate în vitamina E: ardei gras, arahide, avocado, dovleac.

Gelurile intime au un dezavantaj