Proprietăţile strugurilor

Efect antiimbătrânire:polifenolii au proprietăţi antioxidante,combat radicalii liberi (principalii factori ai îmbătrânirii pielii) şi calmează pielea iritată. În acest ultim caz,strugurii decojiţi şi fără sâmburi pot fi utilizaţi în compresele aplicate direct pe zonele cu probleme.
Proprietăţi fortifiante:glucoza,fructoza,conţinutul de zaharuri este foarte mare (aproximativ 20%). Aceste zaharuri sunt însă uşor de asimilat şi asigură o sursă deosebită de energie pentru organism. Vitaminele A,B1 şi B2,C,PP pe care le conţin strugurii ajută şi protejează organismul.
Dezintoxicant şi drenant:datorită conţinutului ridicat de potasiu,strugurii au proprietăţi diuretice,ajutând la eliminarea lipidelor în exces. Pulpa bogata în fibre,compusă din celuloză,ajută intestinele mai leneşe în mod natural
Ajută inima şi circulaţia:uleiul vegetal pe care îl conţin în special sâmburii ajută la combaterea colesterolului şi favorizează circulaţia sângelui.
Ideali pentru păr:siliciul şi acidul fosforic protejează firul de păr şi-i dau un aspect lucios şi sănătos.

Mască pentru un ten luminos

Măştile naturale din struguri ajută la oxigenarea tenului şi la dobândirea luminozităţii. Este necesar ca înainte de aplicare să se facă un gomaj,care ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi la deschiderea porilor. Pasează câţiva struguri roşii (cu coajă şi samburi),lasă-i câteva ore într-un vas la fermentat,apoi aplică pasta pe piele şi aşteaptă timp de 20 de minute să acţioneze. La final,clăteşte pielea cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă. Efectul? Purifiant,exfoliant,antiîmbătrânire:pielea va fi mai netedă şi mai luminoasă.

Tratament pentru un păr strălucitor

Pentru a avea un păr mai strălucitor şi revitalizant foloseşte o mască din struguri. Îţi trebuie o jumătate de banana,o jumătate de avocado,un sfert de pepene galben,şase boabe de struguri,o linguriţă de iaurt şi o linguriţă de ulei de măsline. Amestecă toate ingredientele într-un blender,apoi masează-ţi părul nespălat cu pasta rezultată şi las-o să acţioneze 10 minute. La final,clăteşte şi spală-te pe cap cu şampon.

Beneficiile vinoterapiei

Sucul de struguri păstrează tinereţea pielii şi încetineşte procesul de îmbătrânire,elimină toxinele şi apa din ţesuturi şi determină eliminarea şi arderea grăsimilor,împiedicând astfel formarea nodulilor adipoşi de sub piele. Totodată,vinoterapia este una dintre cele mai moderne şi eficiente terapii corporale anticelulitice. Acest tratament se poate face atât într-un centru spa cât şi acasă. Principalele beneficii ale vinoterapiei sunt:
-eliminarea toxinelor şi a apei din ţesuturi,ceea ce duce la combaterea retenţiei de apă;
-eliminarea şi arderea grăsimilor,impiedicând formarea nodulilor adipoşi;
-pielea devine mai fină şi mai elastică;
-aspectul de coajă de portocală se diminuează vizibil de la prima şedinţă;