Academia Europeană pentru Asistenţi Medicali este fondată de Reţeaua de Sănătate Regina Maria şi Grupul Educativa, în colaborare cu Universitatea Coventry din Marea Britanie. Studenţii români vor putea beneficia de un program de licenţă de 3 ani, cu specializarea de Asistent Medical Generalist, ce le va asigura, după absolvire, un job în Marea Britanie. Programul este susţinut de către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), fiind demarată o campanile naţională de comunicare, cu activităţi în 263 de licee, care va inspira mai mulţi tineri să aleagă această carieră.

Această îniţiativă se distinge prin modelul de predare-învăţare, facilităţi moderne de training, resurse academice şi oportunităţi de practică, toate furnizate de Universitatea Coventry din Marea Britanie şi armonizate cu cerinţele instituţiei naţionale de formare a asistenţilor, precizează reprezentanţii OAMGMAMR într-un comunicat de presă.

 „Suntem bucuroşi să ne alăturam unui demers care urmăreşte să atragă o categorie nouă de tineri pentru a urma cariera de asistenţi medicali, recunoscând astfel valoarea şi importanţa pe care această profesie o are în România şi oriunde în lume. Susţinem orice iniţiativă care urmăreşte creşterea calităţii îngrijirilor de sănătate prin investiţia în programe de formare profesională la standarde înalte.“, a menţionat Mircea Timofte, Preşedintele OAMGMAMR.

Academia are ca obiectiv pregătirea unor lideri în cadrul organizaţiilor medicale, viitori manageri capabili să ridice nivelul asistenţei medicale în sistemul medical.

Modelul educaţional al Academiei presupune ca 75% din învăţare să se întâmple în practică, conform standardelor NHS (National Health Services) din Marea Britanie, oferind astfel studenţilor educaţie modernă la standarde internaţionale. Absolvenţii vor putea lucra în cadrul reţelei sau oriunde altundeva în sistemul de stat sau privat, în Romania sau în străinătate.