Filmul prezintă fragmente din viaţa regizoarei franceze de origine belgiană Agnès Varda, care îşi pune pe ecran amintirile preţioase. Ca o trecere în revistă a celor mai importante momente din viaţa sa, vom afla despre debutul ca producătoare independentă, despre partenerul ei de viaţă Jacques Demy, alături de care şi-a petrecut aproape 30 de ani din viaţă, dar şi despre călătoriile ei în Cuba şi în Statele Unite.

Agnès Varda este cunoscută pentru cele peste 50 de filme regizate, care sunt o combinaţie între documentar şi ficţiune. Cele mai cunoscute filme ale sale sunt: „Cleo de la 5 la 7”, „Creaturile”, „Fără acoperiş şi fără lege”. Pentru documentarul „Chipuri, locuri”, regizoarea a primit o nominalizare la Oscar.

CINEVARA este un program de proiecţii de film în aer liber al Fundaţiei9, care se află la dispoziţia publicului larg pe toată durata verii şi care este produs şi găzduit de Rezidenţa BRD Scena9. În cadrul aceluiaşi program se vor continua următoarele proiecţii: 5 septembrie – Cleo de la 5 la 7 (Agnès  Varda, 1962) şi 11 septembrie – Chocolat (Claire Denis, 1988).