O vacanţă fără copii poate fi visul de neatins al părinţilor. Fie că nu au curaj să facă acest pas, fie că nu au cu cine să lase copiii pentru mai multe zile, de cele mai multe ori rămân cu dorinţa. Totuşi, dacă puneţi la punct toate detaliile plecării, sigur veţi reuşi să petreceţi câteva zile departe de cei mici. 

Nava Silton, psiholog la Universitatea Cornell, spune că este foarte important că o mama să-şi dedice timp, pentru că ea este întotdeauna pe locul al doilea pe lista priorităţilor.

"Toţi oamenii au nevoie de timp pentru ei şi este important să înţelegeţi acest lucru când sunteţi mame", spune specialistul.

"O călătorie în cuplu este o bună ocazie pentru regăsire. Să ne amintim că, pe lângă faptul că sunt o familie, ei sunt un cuplu. Şi mai trebuie să ne amintim că ne-am îndepărtat de obligaţiile şi rutină zilnică, pentru a ne bucură de romantism şi intimitate fără întrerupere", a precizat psihologul.

Specialistul îi asigura pe cei care se simt vinovaţi pentru că s-au îndepărtat de copiii lor, pentru câteva zile, că nu fac nimic rău.

Destinaţii vacanţă 2019. Plajele din lume pe care trebuie să le vezi VIDEO

"Copiii sunt greu de scos din rutină lor care include şcoli, pediatri, cursuri de engleză, dentişţi etc. Este sănătos şi natural să doreşti să iei o pauză pentru a-ti reîncarcă bateriile", a mai spus psihologul.

O altă soluţie este să mergeţi într-o altă vacanţă şi împreună cu copiii. Nu vă veţi mai simţi vinovaţi dacă veţi merge într-o vacanţă şi cu copiii. Desigur, cei mici se pot distra foarte bine şi la bunici, fără voi. 

În plus, această perioadă fără părinţi este benefică şi copiilor. Fiind departe de mamele lor, sunt forţaţi să rezolve singuri situaţiile cu care se confruntă.

Citeşte şi: Cine ia deciziile legate de copii?

Atenţie! Indiferent unde plecaţi şi pentru cât timp – că e vorba de serviciu sau de o vacanţă – comunicaţi copiilor şi accentuaţi ideea întoarcerii ca să nu se simtă abandonaţi.

Totodată, este important ca la întoarcerea acasăsă le aduceţi un mic cadou. Aşadar, nu trăiţi cu sentimentul vinovăţiei pe perioada plecării în doi, pentru că nu este justificat.

Sursă: copilul.ro, csid.ro