Mâncarea provoacă mirosul corporal?

Mirosul neplăcut este eliminat prin pori. Acest lucru este posibil deoarece creşte aciditatea transpiraţiei, iar mirosul provine dintr-un dezechilibru chimic natural. Toxinele interne sunt eliminate prin mai multe metode. Principalele căi sunt respiraţia, transpiraţia, urina. Însă, mirosul corporal neplăcut apare atunci când alimentaţia este pe bază de produse acide.

Iată ce alimente produc mirosul corporal:

Usturoiul

În primul rând, usturoiul cauzează respiraţie neplăcută. În al doilea rând, el poate provoca miros corporal la unii oameni. Leguma conţine substanţe volatile care sunt eliberate prin transpiraţie, dar care sunt absorbite de sânge şi plămâni. Acest lucru face ca pielea şi respiraţia să producă mirosul neplăcut.

Carnea roşie

La Universitatea din Praga, oamenii de ştiinţă au făcut un studiu interesant şi ciudat în acelaşi timp. Ei au colectat transpiraţie de la bărbaţi care au mâncat carne roşie şi de la vegetarieni. Apoi, un grup format doar din femei, au trebuit să spună care are cel mai neplăcut miros. Potrivit voluntarilor, mirosurile urâte erau de la oamenii care au consumat carne.

Alcoolul

Chiar dacă te vei spăla, tot vei mirosi a băuturi alcoolice. Alcoolul a intrat în sânge, ceea ce înseamnă că este eliminat din organism prin pori şi respiraţie. Din această cauză, respiraţia este neplăcută.

Cârnaţii

Dacă îţi place să mănânci cârnaţi sau pateuri, aceasta este cauza mirosului neplăcut. Cârnaţii se descompun, provocând mai mult acid gastric şi gaze. Acelaşi lucru se întâmplă când mănânci carne sau mâncare procesată.

Peştele

Ştim că peştele miroase. Dar ceea ce nu ştiam este că mirosul este mai puternic după ce este consumat. Însă, acest lucru nu se întâmplă la toată lumea. Afectaţi sunt doar cei care suferă de o boală metabolică numită sindromul mirosului de peşte, care provoacă o întârziere în descompunerea peştelui. Ca urmare, este mai greu eliminat.

Alte alimente care cauzează mirosul corporal sunt:

-Cafeaua
-Ceapa
-Broccoli
-Varza
-Sparanghelul

Credit foto: www.54health.com