Ai nevoie de

Pentru friptură


4 pulpe de pui

sare

piper

50 g coacăze, opţional

2 linguri mac, opţional

4 linguri ulei

Pentru garnitură


1 kg fasole verde

5 căţei de usturoi

4 linguri ulei

sare

piper

2 fire ceapă verde

pătrunjel

Mod de preparare


Ungi pulpele de pui cu ulei, apoi le condimentezi cu sare şi piper după gust. Le aşezi într-o tavă cu puţină apă şi presari peste ele boabele de mac şi coacăzele, dacă vrei. Dai tava la cuptor până când scade apa şi pulpele s-au rumenit.

Tai capetele la fasolea verde, o speli şi o opăreşti 5 minute în apă fierbinte cu sare, apoi o laşi la scurs. Încingi uleiul în tigaie şi o sotezi împreună cu usturoiul pisat, sare şi piper, după gust. După ce s-a înmuiat o dai deoparte şi o amesteci cu cepele şi cu pătrunjelul tocate. Serveşti fasolea alături de pulpele de pui.

4 porţii

Preparare 1 h 30’

Dificultate medie