Pulpe de pui cu fasole, reţetă rapidă
Iată o reţetă simplă şi gustoasă. Combinaţia de pulpe de pui şi fasole verde te va scoate din impas atunci când nu ştii ce să mai găteşti.
Ai nevoie de
Pentru friptură
4 pulpe de puisarepiper50 g coacăze, opţional2 linguri mac, opţional4 linguri ulei
Pentru garnitură
1 kg fasole verde
5 căţei de usturoi
4 linguri ulei
sare
piper
2 fire ceapă verde
pătrunjel
Mod de preparare
Ungi pulpele de pui cu ulei, apoi le condimentezi cu sare şi piper după gust. Le aşezi într-o tavă cu puţină apă şi presari peste ele boabele de mac şi coacăzele, dacă vrei. Dai tava la cuptor până când scade apa şi pulpele s-au rumenit.
Tai capetele la fasolea verde, o speli şi o opăreşti 5 minute în apă fierbinte cu sare, apoi o laşi la scurs. Încingi uleiul în tigaie şi o sotezi împreună cu usturoiul pisat, sare şi piper, după gust. După ce s-a înmuiat o dai deoparte şi o amesteci cu cepele şi cu pătrunjelul tocate. Serveşti fasolea alături de pulpele de pui.
4 porţii
Preparare 1 h 30’
Dificultate medie