Cu ocazia Zilei Internaţionale a Radiologiei, Dr. Rareş Nechifor, medic primar de radiologie intervenţională, subliniază că medicina viitorului, centrată pe pacient, nu pe medic, aşa cum este denumită Radiologia Intervenţională, tratează minim invaziv, non-chirurgical, multe dintre afecţiunile acute sau cronice ale pacienţilor fără complicaţii majore sau recidive.

Este extraordinar cum tehnologia modernă din Radiologia Intervenţională ne permite să navigăm prin vasele de sânge oriunde în corpul pacientului, să ajungem astfel la organul bolnav şi să-l tratăm. Fără tăieturi, fără anestezie şi fără recuperare prelungită!‟, susţine Dr. Rareş Nechifor, medicul român cu cea mai mare experienţă la nivel european în terapiile de embolizare.

Experimentată încă din anii '50, cu o dezvoltare însă uluitoare în ultimii 30 de ani, Radiologia Intervenţionala a fost recunoscută de curând ca specialitate clinică de sine stătătoare, la egalitate cu celelalte ramuri medicale tradiţionale. Radiologia Intervenţională oferă soluţii terapeutice ce completează sau înlocuiesc soluţiile clasice pentru marea majoritate a specialităţilor medicale şi chirurgicale.

Ariile importante ale Radiologiei Intervenţionale