Ravioli cu carne, reţeta pas cu pas

1 80939 original jpg jpeg

Provenite din bucătăria italiană, pastele ravioli sunt o adevărată încântare pentru papilele gustative, datorită gustului lor rafinat. Încearcă-le şi tu!

Dificultate medie

Preparare 1 h4 porţii

Ai nevoie de

300 g făină

3 ouă

3 linguri ulei

sare, după gust

Pentru umplutură

1 ceapă

200 g carne tocată

sare

piper

1 ou, pentru uns

cubuleţe de bacon crocant, după gust

pătrunjel, pentru decor

Pasul 1

profimedia 0094667404 jpg jpeg

Într-un bol, amesteci făina cu ouăle, uleiul şi cu sarea şi frămânţi până obţii un aluat. Îl inveleşti într-o folie alimentară şi îl ţii la rece aproximativ 30 de minute.

Pasul 2

profimedia 0094667405 jpg jpeg

Pentru umplutură, amesteci ceapa mărunţită împreună cu carnea tocată scursă bine. Potriveşti gustul cu sare şi piper.

Pasul 3

profimedia 0094667409 jpg jpeg

Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi pe blatul de lucru, presărat cu puţină făină. Decupezi ravioli cu gura unui pahar, pui la mijloc umplutura şi îi ungi cu oul bătut, apoi îi îndoi şi le sigilezi bine marginile.

Pasul 4

profimedia 0094667412 jpg jpeg

Fierbi ravioli într-o oală cu apă şi sare, maximum 10 minute, iar când sunt gata, îi scurgi. Îi serveşti decoraţi cu pătrunjel proaspăt tăiat şi presăraţi cu bacon crocant.