Readu culoarea în bucătărie! 5 idei practice

1 65049 original jpg jpeg

Bucătăriile sunt cel mai adesea acele spaţii impersonale, reci, destinate strict uzului gospodăresc. Şi e păcat! Adăugându-le un pic de culoare, le dai un aer primitor şi le transformi într-un loc în care se strânge cu drag întreaga familie.

Gresie în carouri colorate

Dacă nu-ţi imaginezi spaţiul destinat gătitului fără clasica faianţă albă,poţi face totuşi o concesie în cazul gresiei de pe jos:aplică carouri colorate,în culorii vii sau minerale,care se armonizează cu culoarea aplicei din tavan,cu mobila de bucătărie sau cu diverse accesorii pe care le poţi agăţa pe pereţi. Dacă nu vrei să schimbi gresia veche,e suficient să o acoperi cu un covoraş viu colorat.

Vopseşte-ţi lemnăria

Dacă mobilierulde bucătărie se pretează operaţiunii,nu ezita să-l vopseşti în culorii vii,contrastante. Cu condiţia ca încăperea să aibă pereţi şi podea de culoare deschisă,într-o nuanţă neutră. Dacă ai ferestre cu tocărie din lemn,o poţi picta doar pe aceasta,în nuanţe de galben intens,turcoaz sau azuriu – nuanţe care „rimează” cu cea a uşei de la bucătărie,pe care o vei vopsi în aceeaşi culoare.

Foloseşte scaune colorate

Înlocuieşte vechile scaune cu unele colorate viu,din plastic sau lemn. Asta va înveseli o bucătărie în nuanţe albe sau gri.

Foloseşte lustre colorate

În locul clasicelor aplice,foloseşte corpuri de iluminat metalice,suspendate,de înălţime reglabilă. Acestea vor fi colorate în tonuri vii – galben sau portocaliu,de preferinţă –,care vor da aduce un plus de căldură bucătăriei.

Colorează parţial pereţii

Se spune adesea că bucătăriile mici trebuie să rămână albe,căci aceasta dă o senzaţie de spaţiu. Dacă ai o bucătărie mică dar cu tavan destul de înalt,poţi colora în ulei tot peretele de deasupra brâului de faianţă albă-sau doar porţiuni din el. Foloseşte o culoare intensă,asorteaz-o cu mici accesorii pe care le plasezi,cu rol,decorativ,ici şi colo – o plantă,un suport pentru vase,borcane pentru condimente.

Sursă foto:Mademoiselledeco.com