Dacă vrei să recondiţionezi camera copilului într-o singură zi poţi începe prin schimbarea designului pereţilor, adăugarea unor soluţii de depozitare colorate sau cu ajutorul altor modalităţi ingenioase care-l vor bucura pe micuţul tău.

1. Decoraţiuni pentru pereţi

Pictura murală este o opţiune excelentă pentru a adăuga personalitate în camerele copiilor, dar dacă nu ai înclinaţii artistice, angajarea cuiva care să-ţi picteze un perete poate fi destul de costisitoare. O alternativă favorabilă bugetului poate fi tapetul, care va avea un efect instant în camera micuţului. Buline, desene cu personaje de poveste, animăluţe sau maşinuţe sunt toate idei bune pentru o cameră de copii. Poţi alege două modele jucăuşe de tapet pe care le poţi aplica după ce ai împărţit peretele în jumătate (pe diagonală).

2. Soluţii de depozitare

Soluţiile de stocare nu trebuie să coste o avere. Dacă eşti în căutarea unei modalităţi unice de a păstra jucăriile în ordine, foloseşte orice pungă veche din pânză pe care o poţi atârna pe pereţi, dar nu înainte de a o personaliza cu puţină vopsea pentru materiale textile.

3. Reîmprospătează mobilierul vechi cu puţină culoare

Gusturile copilului tău se vor schimba în mod constant pe măsură ce va creşte, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i schimbi mobilierul de fiecare dată când va face o pasiune pentru o nouă culoare. Caută prin casă nişte pensule de vopsit şi cumpără două cutii mici de vopsea pentru a adăuga un strop de culoare pe biroul cel vechi al copilului. Poţi obţine un efect de ombre dacă torni puţină vopsea albă în nuanţa pe care a ales-o.

4. Tablouri cu personalitate

Tablourile reprezintă o modalitate excelentă de a amenaja un dormitor cu pereţi albi, dar de multe ori tablourile pot fi destul de scumpe. Aşa că, de ce să nu foloseşti lucrările de artă ale copilului tău pentru a decora camera într-un mod original. Încadrează câteva desene preferate ale prichindelului tău în rame şi agaţă-le pentru a crea o mică galerie pe unul dintre pereţi.

5. Accesorizarea este touch-ul final

Accesorizarea va fi touch-ul final în redecorarea rapidă a camerei copilului tău. Începând de la aşternuturi, perne decorative şi cuverturi până la flori în ghiveci, veioze sau fotolii confortabile din puf. În acest ultim pas colaborează îndeaproape cu micuţul tău pentru un rezultat cât mai plăcut. Iată câteva idei de decorare care ar putea să vă inspire.

FOTO: Pixabay