Filmul „Ehrengard” va fi regizat de Bille August, regizor danez cu mare experienţă în domeniu, care a câştigat, cu filmul „Pelle the Conqueror”, atât Palme d’Or, cât şi Oscarul în 1988, pentru „Cel mai bun film străin”, şi apoi, cu „The Best Intentions”, cel de-al doilea Palme d’Or din cariera sa. Iar acum regizorul o va avea colegă pe Regina Margrethe a II-a!


Regina Margareta a II-a va crea decorul filmului cu pricina, va fi scenograful producţiei realizate de Netflix, care aduce în plim plan o poveste romantică petrecută în regatul Babenhausen. Majestatea Sa a urcat pe tronul danez în 1972 şi este Comandatul Suprem al Forţelor armate daneze, însă are, în acelaşi timp, o experienţă artistică remarcabilă.


Suverana daneză a avut o îndelungată carieră artistică, din care n-au lipsit ilustraţiile ediţiei daneze a seriei de mare succes „Lord of the Rings” şi expoziţiile din galeriile de la Muzeul Arken de Artă Modernă de pe lângă Copenhaga.


De asemenea, Regina Danemarcei a fost designerul de producţie la povestea „The Wild Swans”, din 2009, şi la scurt metrajul creat în 2000 după „The Snow Queen”, a lui Hans Chrristian Andersen.