Primul film din seria „Harry Potter‟, „Harry Potter şi piatra filosofală‟, a fost lansat exact acum 20 de ani. În urma succesului extraordinar al filmului, au apărut alte 7 pelicule, cel mai recent în anul 2011, „Harry Potter şi Talismanele morţii 2‟. Povestea ucenicului vrăjitor Harry nu s-a încheiat aici.

Acum 5 ani, piesa de teatru „Harry Potter şi copilul blestemat‟ a fost pusă în scenă la Londra, continuând povestea lui Harry alături de cea a lui Hermione şi Ron, amicii săi. Scenariul poveştii a fost publicat şi sub formă de carte, care a continuat fenomenul literar.

Evenimentele poveştii au loc la 19 ani după „The Deathly Hallows Part 2‟, iar regizorul Chris Columbus a mărturisit că visează să-i dea viaţă pe marile ecrane. El a decalarat într-un interviu recent: „Mi-ar plăcea să regizez «Harry Potter şi copilul blestemat»! Este o mică fantezie a mea! Este o piesă grozavă şi copiii au vârsta perfectă pentru a juca aceste personaje‟. Copiii la care se referă sunt actorii care îi joacă pe Harry, Ron şi Hermione, mai precis Daniel Radcliffe, Rupert Grint şi Emma Watson. Ei au ajuns deja la 32, 33, respectiv 31 de ani, ceea ce îi face să aibă vârstele perfecte pentru a juca personajele din universul Harry Potter.

Citeşte şi:

Ce părere au avut iniţial actorii din „Harry Potter‟ despre costumele lor

 

Scena care l-a făcut să plângă pe regizorul seriei „Harry Potter‟

În interviul pe care l-a acordat la 20 de ani de la primul film al seriei, Columbus şi-a amintit: „Există un moment cu Dan în care el priveşte în urmă, către Hogwarts, şi cineva menţionează ceva despre plecarea acasă. Atunci, el a spus: «Nu mă duc acasă, nu chiar». Îmi amintesc că m-am uitat la producătorul David Heyman. Stăteam unul lângă celălalt şi am strigat: «Tăiaţi». Eu şi David aveam amândoi lacrimi în ochi şi parcă eram într-un gând:«A fost frumos!». A fost fantastic într-adevăr!‟.

Va mai exista curând un nou film „Harry Potter‟?

În ciuda faptului că regizorul Columbus este dornic să continue această serie, există câteva veşti proaste pentru fanii „Harry Potter‟. Momentan, nu au existat ştiri oficiale despre vreo adaptare a piesei „Copilul bestemat‟.

Fanii sunt nevoiţi să spere în continuare ca un nou film al seriei să ajungă în cinematografe în viitor şi că actorii îşi vor relua rolurile. „Copilul blestemat” a fost scris de Jack Thorne, şi John Tiffany şi autoarea cărţilor „Harry Potter”, JK Rowling.