Cei mai mulţi dintre noi am fost, probabil, atenţionaţi de părinţi sau de bunici, în legătură cu ceea ce este politicos să facem şi ce nu. Cu toate acestea, bunele maniere diferă în funcţie de cultura din întreaga lume - ceea ce românilor li se acceptă, în Asia, aceleaşi gesturi, s-ar putea să fie nepoliticoase. Dacă ai început să îţi faci planuri pentru vacanţa de vară, nu uita aceste reguli de bune maniere pe care trebuie să le ştii, dacă ajungi în Japonia, în India sau în Spania.

În India este bine să mănânci cu mâna dreaptă

În occident, este normal să foloseşti mâinile atunci când mănânci doar pizza sau un burger, mai ales atunci când te afli cu prietenii şi vrei să te bucuri pe deplin de preparat. În unele locuri, precum în India, mâncatul cu mâinile este o practică personalizată, care este luată în serios pentru orice preparat. În majoritatea loculilor, se foloseşte mâna dreaptă, deoarece mâna stângă este considerată a fi „murdară‟. De asemenea, capul trebuie să fie îndreptat spre farfurie, iar mâncarea sub nicio formă să nu fie scăpată din mâini!

În Japonia, supa se serveşte cu poftă

Să nu te miri dacă ajungi în Japonia, iar în restaurant toată lumea o să soarbă zgomotos ciorba din farfurie! Să te comporţi ca şi cum ai avea cinci ani este o formă de politeţe, arată că ţi-a plăcut cu adevărat preparatul şi cu cât sorbi mai tare supa, cu atât bucătarul va fi mai mulţumit!

Râgâitul la finalul mesei, un semn bun