Cine nu îşi doreşte un păr mereu curat şi plin de volum? Înafară de şamponul şi de balsamul, folosite la fiecare spălare, trebuie să ţii cont de câteva reguli generale de uscare. Pare incredibil, dar uscarea este o artă în sine şi necesită trucuri speciale, pentru un rezultat impecabil. Dacă te-ai întrebat vreodată, de ce îţi stă atât de bine părul, după ce ţi-l usuci la salon, iată care sunt regulile pe care profesionistele le respectă!

Nu usca părul umed. Uscarea părului umed poate dura o veşnicie. De aceea, este indicat, mai întâi, să îl usuci bine cu ajutorul unui prosop, înainte de a folosi uscătorul de păr sau să îl laşi să se usuce în aer liber, dacă temperatura permite acest lucru. Când părul s-a uscat în proporţie de 50%, aplică difuzorul şi începe să îţi usuci părul de la rădăcină spre vârf.

Foloseşte întotdeauna protecţie termică. Indiferent de tipul părului, trebuie întotdeaua să foloseşti ulei special, spray sau loţiune pentru uscarea părului, pentru un rezultat pe măsură. Este important să foloseşti produsul în mod uniform, însă nu prea multă cantitate, pentru a nu îngrăşa părul.

Citeşte şi: Cum să te vopseşti corect acasă. Sfaturile specialiştilor pentru un păr strălucitor şi o culoare perfectă