Reguli de etichetă la nunţi

1 69286 original jpg jpeg

De la găsirea unei costumaţii adecvate la cumpărarea cadoului perfect, participarea la o nuntă este o adevărată aventură. Iar dacă mai adăugăm şi regulile de etichetă la nunţi atunci ea este o sursă de stres.

Cadou de logodnă

Până la nunta propriu-zisă,este posibil ca tinerii să organizeze o petrecere de logodnă,în care să-şi invite rudele şi prietenii apropiaţi. Iar acum se pune întrebarea? Cumpărăm sau nu un cadou pentru această ocazie?  Poţi lua un cadou simbolic,cum ar fi doua cupe de şampanie,dar pe care le poţi personaliza cu iniţialele lor.

Când confirmi

Este indicat să nu aştepţi până pe ultima sută de metri pentru a lua o hotărâre în ceea ce priveşte confirmarea sau,dimpotrivă,refuzul participării la nuntă. Chiar dacă nu poţi sau nu doreşti să mergi,este mai bine să comunici acest lucru,în loc să nu spui nimic sau,mai rău,să aştepţi să fii sunat. Ia legătura cu mirii cu cel puţin două săptămâni înainte de data nunţii.

Care sunt îndatoririle domnişoarei de onoare

Domnişoarele de onoare ajută mireasa la organizarea nunţii,îi dau sfaturi pentru alegerea rochiei,dar nu sunt obligate să îi organizeze o petrecere a burlăciţelor,dacă mireasa nu le roagă acest lucru. De asemenea,pe parcursul zilei nunţii o ajută pe mireasă cu orice aceasta are nevoie.

Poze de la nuntă

În ceea ce priveşte publicarea de poze pe reţelele sociale ese recomandat să te limitezi la cele în care apari doar tu. Pentru pozele de grup sau în cele care apar mirii,voluntar sau nu,este bine să le ceri acordul.

Cu sau fără copii

Nu toţi mirii agrează copii la nuntalor,mai ales dacă cei mai mulţi dintre invitaţi sunt tineri,fără familii. Aşadar,este recomandat să-i întrebi pe miri dacă poţi sau nu lua copii cu tine. Poţi ţine cont şi de faptul că dacă-i vei lua pe cei mici cu tine va trebui să pleci mai devreme acasă şi nici nu te vei putea distra,deoarece vei sta cu ochii pe ei.