Călcâie crăpate - tratament cu ulei de cocos

Pregăteşte un ritual, în fiecare seară, prin care ai grijă de picioarele tale. Ţine călcâiele în apă caldă, apoi foloseşte o piatră ponce pentru a îndepărta pielea moartă. După această procedură, masează zona tălpii cu ulei de cocos. Lasă-l apoi să intre în piele, pentru a hrăni acea zonă afectată. Repetă procedura în fiecare seară. Rezultatele se vor vedea după câteva zile.

Călcâie crăpate - baie cu lămâie

Lămâia vine în ajutorul tău în cazul călcâielor crăpate. Ea înmoaie şi hrăneşte pielea. Trebuie să foloseşti sucul de la lămâie, pe care îl poţi aplica direct pe călcâie sau îl poţi amesteca cu apa fierbinte, pentru a face o baie la picioare. Este recomandat să laşi picioarele să se usuce de la sine, fără să le ştergi cu un prosop.

Călcâie crăpate - hidratare cu miere

Un remediu naturist excelent pentru pielea uscată, mierea are proprietăţi antibacteriere şi reuşeşte să hidrateze pielea aspră, crăpată, aducându-i fineţea. Pregăteşte o baie pentru picioare, cu apă călduţă, în care toarnă 200 g de miere. Stai cu picioarele în apă aproximativ 15 minute şi repetă acest tratament zi de zi, până când vezi îmbunătăţirile. Pielea ta îşi va recăpăta fineţea şi strălucirea.

 

Foto: Medical News Today