Infuzie de muşeţel

Muşeţelul ajută la reducerea inflamaţiilor şi vindecarea rănilor. Ai nevoie de o lingură de flori de muşeţel la un pahar cu apă fierbinte. Lasă la infuzat 30 de minute,strecoară şi apoi fă spălături bucale cu infuzia obţinută de două-trei ori pe zi.

Infuzie de coajă de stejar

Cu efect astringent,coaja de stejar are efecte benefice asupra gingiilor. Amestecă o linguriţă de coajă de stejar cu un pahar cu apă clocotită şi lasă la infuzat trei ore. Foloseşte infuzia de două-trei ori pe zi,după fiecare masă.

Infuzie de salvie

Salvia are proprietăţi antibacteriene şi analgezice,motiv pentru care este recomandată în ameliorarea sângerărilor gingivale. Infuzează,timp de 30 de minute,o linguriţă de plantă cu o cană de apă clocotită. Clăteşte gura de două ori pe zi,dimineaţa şi seara.

Infuzie de afine

Toarnă un pahar de apă fiartă răcită peste 20 g de afine uscate. Lasă la infuzat cel puţin 10 ore,apoi clăteşte-ţi gura de trei ori pe zi cu amestecul obţinut.

Infuzie de hrean

Ai nevoie de un pahar de hrean ras peste care să torni 500 g apă clocotită. După ce s-a răcit,clăteşte-ţi gura cu infuzia obţinută,de trei ori pe zi.

Tinctură de sunătoare şi propolis

Amestecă 50 g de plantă uscată cu 25 g granule de propolis şi cu 150 ml alcool. Pune-le într-un borcan cu capac,la loc întunecat,o săptămână. Agită amestecul în fiecare zi. Ulterior,filtrează,amestecă 50 de picături din tinctura obţinută cu 200 ml apă caldă şi clăteşte gura de două ori pe zi.

Ulei de cătină

Ai nevoie de 200 g boabe de cătină şi 200 ml ulei de floarea-soarelui. Într-un borcan,pune fructele cu uleiul şi lasă-le la temperatura camerei trei săptămâni,agitând conţinutul zilnic. Ulterior,zdrobeşte fructele şi mai lasă borcanul la loc cald încă două zile. Masează gingiile cu uleiul strecurat,două săptămâni,după care poţi relua tratamentul peste o lună.

Frunze de aloe vera

Remediul cu aloe vera este considerat cea mai simplă metodă de a trata sângerările gingivale. Se rupe o frunză de aloe,se taie pe jumătate şi se freacă gingiile în fiecare seară. Planta de aloe vera poate fi cultivată acasă,în ghiveci.

Remediu cu usturoi şi iaurt

Zdrobeşte doi căţei de usturoi şi amestecă-i cu două linguriţe de iaurt. Pasta obţinută aplic-o pe gingii,de trei ori pe zi,şi las-o să acţioneze 10 minute.

Pentru a preveni sângerările gingivale:

  • aplică sare fină pe periuţa de dinţi şi,prin mişcări circulare,masează gingiile 3-5 minute. Ulterior,clăteşte cu apă caldă. Îţi poţi pregăti propria pastă de dinţi,amestecând sare cu miere;
  • din alimentaţia ta nu trebuie să lipsească alimentele bogate în vitamina C,fosfor şi calciu.