Remedii naturale contra gazelor stomacale

1 82246 original jpg jpeg

Producţia de gaz şi flatulenţă sunt fenomene normale şi fiziologice. Însă persoanele care suferă de probleme digestive se confruntă des cu gaze. Dacă şi tu te confrunţi cu gaze stomacale şi nu vrei să apelezi la tratament medicamentos, iată câteva remedii naturale care te ajută să combaţi problema.

Ceaiul de anason

Ceaiul de anason este cel mai cunoscut pentru menţinerea sub control a gazelor intestinale, deoarece reduce inflamaţia şi stimulează procesul de digestie.

Pentru ceai, ai nevoie de:

- 1 lingură de seminţe de anason

- 250 ml apă

Pune apa la încălzit într-un ibric şi adaugă seminţele de anason. Lasă-le să fiarbă 2-3 minute, după care îndepărtează-l de pe foc şi lasă-l să se răcească. Strecoară ceaiul şi toarnă-l într-o ceaşcă. Se bea după fiecare masă.

Ceai de mentă

Menta este planta care a fost folosită de-a lungul secolelor în tratarea mai multor probleme de sănătate, inclusiv cele legate de sistemul digestiv. Mentolul din mentă este cheia pentru stimularea producţiei de suc gastric, precum şi pentru activarea bilei. Este una dintre cele mai bune plante pentru ameliorarea problemelor digestive.

Pentru prepararea ceaiului, ai nevoie de:

- 1 lingură de frunze de mentă

- 500 ml apă

Pune într-o oală apa pentru a fierbe, apoi adaugă frunzele de mentă. Acoperă vasul cu o farfurie când începe să fiarbă, după care opreşte focul. Las-o să facă infuzie şi să se răcească. Se bea de două ori pe zi; prima dimineaţa şi a doua înainte de a merge la culcare.

Ceai de muşeţel

La fel ca menta, muşeţelul a fost folosit de-a lungul timpului în tratarea mai multor probleme de sănătate. Mai mult, este cunoscut pentru faptul că tratează afecţiunile digestive, inclusiv indigestia şi gazele intestinale (flatulenţa). În afară de proprietăţile de eliminare a flatulenţei, are un efect carminativ, care elimină gazele din tractul digestiv.

Pentru prepararea ceaiului, ai nevoie de:

- 1 lingură de flori de muşeţel

- 250 ml apă

Pune apa la încălzit într-un ibric, apoi adaugă florile de muşeţel când începe să fiarbă. Strecoară băutura şi toarn-o într-o ceaşcă. Se bea în fiecare zi timp de o săptămână.

: