Ştim cu toţii că, în mod ideal, cel mai bun mod de a face faţă arsurilor solare este prevenţia. Dar, de cele mai multe ori, uităm să ne aplicăm loţiunea imediat cum ieşim din piscină şi ne alegem cu aceste neplăceri de sezon. Din fericire, poţi trata arsurile solare uşoare folosind remedii cu ingrediente pe care probabil, le ai deja prin casă, fără a apela la reţete sau la creme costisitoare.

Fulgi de ovăz

Făina de ovăz reprezintă unul dintre cele mai vechi remedii pentru arsuri solare şi asta, din motive întemeiate. Substanţele din ovăz ajută la reducerea inflamaţiilor şi calmează iritaţiile. Cercetările efectuate, de-a lungul anilor, au arătat că ovăzul poate diminua durerea cauzată de arsura solară. Poţi opta fie pentru o baie revigorantă cu apă la temperatură medie şi cu 1 cană de ovăz sau poţi aplica direct pe piele o pastă formată din ovăz blenduit şi 1-2 albuşuri de ou.

Castraveţi

Deşi este un remediu folosit de ani de zile, el încă funcţionează de minune. Castraveţii sunt bogaţi în compuşi cu proprietăţi antioxidante şi analgezice. Cel mai bun mod de a folosi castraveţii pe pielea arsă este aplicarea unei paste din castraveţi, direct pe zona afectată. Pune castraveţii în frigider pentru a se răci, apoi pune-i în blender, până când se formează o pastă. Aplică apoi pasta pe pielea arsă de soare. Poţi adăuga şi suc din aloe vera în pasta de castraveţi, pentru a combina proprietăţile vindecătoare. Nu uita să foloseşti pasta rece!