Uleiul de măsline poate fi folosit ca demachiant,ca tratament pentru unghii şi cuticule,ca soluţie pentru mâinile şi coatele uscate. Acesta tratează pielea uscată,reduce iritaţiile şi arsurile şi redă pielii supleţea.
Dacă ai unghiile fragile,care se rup şi se exfoliază foarte uşor,uleiul de măsline îţi poate fi de un real folos. Încălzeşte puţin ulei de măsline şi înmoaie-ţi unghiile timp de 10-15 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă şi săpun şi aplică o cremă hidratantă.
Pentru mâinile uscate sau aspre,uleiul de măsline face minuni. Masează-le seara,înainte de culcare şi pune-ţi nişte mănuşi din bumbac. Stai cu ele până dimineaţa şi vei observa că mâinile tale vor deveni catifelate.
Pe lângă masaj,pentru a-ţi hidrata pieleapoţi folosi uleiul de măsline la baie. Adaugă câteva linguri de ulei de măsline în apa din cadă şi câteva picături din uleiul esenţial preferat.

Iaurtul hidratează şi reface structura pielii

Folosit în reţete naturiste sau ca demachiant natural,iaurtul are proprietăţi de hidratare şi de refacere a structurii pielii.
Iaurtul poate fi un demachiant excelentcare are şi o acţiune uşoară de exfoliant,îndepărtând celulele moarte şi oferind pielii un aspect proaspăt. Datorită conţinutului de acid lactic,iaurtul este ideal pentru pielea sensibilă.
Răsfaţă-ţi tenul şi decolteul cu o mască cu iaurt. Amestecă o jumătate de pahar de iaurt cu trei linguriţe de piure de papaya şi aplică pasta rezultată pe ten şi decolteu. Aşteaptă timp de 30 de minute să acţioneze,apoi îndepărtează cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă.

Mierea,un miracol pentru piele

Mierea este cel mai bun hidratant natural şi reprezintă un remediu excelent pentru buzele uscate sau crăpate. Datorită acţiunii antiiritante,este şi un remediu excelent pentru pielea uscată.
Poţi folosi mierea în stare pură pentru tratarea zonelor foarte uscate,precum coate sau călcâie. Aplic-o în strat subţire,direct pe zonele afectate,de câte ori simţi nevoia.
Pentru un ten hidratat şi sănătosaplică în sezonul rece o mască cu miere,o dată pe săptămână. Amestecă două linguri de miere cu două linguri de lapte şi întinde masca pe faţă şi pe gât. Las-o să acţioneze timp de 10 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă.
Dacă vrei să ai un păr strălucitor,încearcă o mască din două linguri de miere şi un gălbenuş de ou. Amestecă bine şi aplică pasta rezultată pe lungimi şi vârfuri. Aşteaptă timp de 15 minute să acţioneze,apoi clăteşte cu apă călduţă şi şampon.