Remedii dureri de cap. 6 leacuri din plante ca să scapi de migrene

remedii dureri de cap jpeg

Remedii dureri de cap. Durerile de cap, inclusiv migrenele, sunt extrem de comune. Din fericire, există numeroase leacuri din plante care le diminuează, iar avantajul este că le poţi prepara chiar la tine acasă.

Atunci când ai un stil de viaţă agitat şi eşti în permanenţă ocupată,ţi se întâmplă adesea să alungi migrena persistentă cu o pastilă. Însă o durere de cap este deseori un indicator pentru alte afecţiuni sau carenţe. Ea arată că organismului tău îi lipseşte ceva:de pildă,poate trebuie să bei mai multă apă sau este nevoie să schimbi ceva în alimentaţia ta. E posibil şi să ai un deficit de vitamine sau de nutrimenţi ori o anume sensibilitate alimentară,care provoacă tensiune la nivelul capului.

Durerile de cap pot fi declanşate de stres,epuizare fizică,alergii,oboseală a ochilor,postură necorespunzătoare,consum de alcool,un nivel scăzut al glicemiei,constipaţie sau deficienţe nutriţionale. Aşa că data viitoare când corpul tău încearcă să îţi transmită un mesaj prin intermediul durerilor de cap,ţine minte să încerci şi aceste remedii pe bază de plante.

Remedii dureri de cap - listă de leacuri:

1. Remedii dureri de cap - Busuiocul

Când durerea de cap nu se calmează,fă o infuzie din busuioc (Ocimum basilicum):2 linguriţe de plantă se pun în 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute şi,când s-a mai răcit,se beau 2 căni pe zi,în caz de cefalee (acea durere de cap difuză sau localizată,continuă sau intermitentă). Şi uleiul esenţial de busuioc este util în cazul durerilor de cap,în special al celor provocate de tensiune şi de muşchii încordaţi. Uleiul se împrăştie în aer,diluat,cu ajutorul unui pulverizator.

2. Cimbrul de cultură

Fitoterapeuţii recomandă o infuzie din cimbru de cultură (Thymus vulgaris). Aceasta se prepară din 5 linguriţe de plantă (uscată şi mărunţită),lăsate la infuzat într-un litru de apă clocotită. Ceaiul se bea călduţ,în 3-5 reprize,în caz de migrenă şi dureri de cap cauzate de sinuzită. Se păstrează într-un termos bine închis.

3. Remedii dureri de cap - Eucaliptul

Conţine numeroase substanţe cu efecte calmante,aşa că mulţi specialişti recomandă uleiul esenţial de eucalipt albastru (Eucaliptus globulus). În caz de cefalee,se adaugă 10-15 picături de ulei esenţial de eucalipt în cada umplută cu apă,înainte de a face baie. De asemenea,pentru a ameliora durerile de cap,se fac inhalaţii cu ulei esenţial de eucalipt. Se adaugă 10 picături la 100 ml de apă clocotită,se toarnă într-un vas şi se inhalează,acoperind capul cu un prosop.

4. Sunătoarea

Este o plantă recomandată de fitoterapeuţi în special femeilor care au migrene influenţate de menstruaţie. Încearcă o infuzie de sunătoare (Hypericum perforatum),preparată din 5 g de plantă,lăsată la infuzat în 250 ml de apă clocotită. Ceaiul se bea ori de câte ori este necesar.

5. Remedii dureri de cap - Izma bună

Menta sau izma bună (Mentha piperita) reprezintă un alt aliat din natură împotriva durerilor de cap. Dacă te confrunţi cu o migrenă,specialiştii recomandă o infuzie simplă:o linguriţă de frunze de mentă mărunţite se lasă la infuzat în 200 ml de apă clocotită,într-un vas acoperit,30 de minute. Se beau 3 căni pe zi,până la dispariţia simptomelor migrenei. De asemenea,o infuzie puţin mai concentrată (2 linguriţe de izmă la 200 ml de apă) poate fi folosită la anumite comprese. Acestea se aplică pe frunte şi tâmple,iar durerea de cap se va calma în scurt timp.

6. Ceapa

Remedii dureri de cap - Este un ingredient nelipsit din bucătăria ta,pe care îl foloseşti la prepararea multor mâncăruri delicioase. Fitoterapeuţii recomandă ceapa,mai ales că este un ajutor uimitor,cu multe beneficii contra migrenei. Tai o ceapă în două şi inhalezi mirosul ei. Dacă acest truc nu este suficient şi durerea persistă,aplică-ţi pe frunte sau pe tâmple cataplasme cu rondele de ceapă. Le ţii aproximativ 1 oră pe zonele dureroase,iar migrena se va diminua.