Somnul insuficient, grijile, lipsa de organizare şi nu numai se numără printre acele obiceiuri care îţi consumă energia, lăsându-te fără puteri, creativitate şi ţinere de minte exact când ai mai multe sarcini de dus la bun sfârşit. Te sfătuiesc să ţii aproape aceste sfaturi utile nu doar pentru a avea mai multă energie şi poftă de viaţă.

Respectă-ţi promisiunile

Înainte de toate, trebuie să-ţi spun că nimeni nu poate mulţumi pe toată lumea. În loc să faci o mulţime de promisiuni pe care nu le poţi respecta, mai bine fii selectivă. De asemenea, fii sigură că te poţi ţine de cuvânt când promiţi ceva. Altfel, stresul că o să dezamăgeşti pentru că nu ai făcut ce ai spus o să-ţi consume energia bună.

Stai departe de oamenii toxici

În caz că nu ţi-ai dat seama până acum, analizează persoanele cu care intri în contact zi de zi şi vezi care îţi schimbă starea. Persoanele care îţi fură energia şi te încarcă de sentimente negative se numesc vampiri energetici şi trebuie să-i îndepărtezi cât de repede poţi. Înlocuieşte-i cu oameni pozitivi, de la care ai ce învaţă şi care îţi pot face viaţa mai frumoasă.

Plăteşte facturile la timp

Nimeni nu vrea să-şi umple timpul cu grijile privind datoriile de achitat. Fă-ţi un plan cu termenele de plată şi nu lasă stresul să se acumuleze de la orice.

Învaţă să ierţi

Să ierţi pe cineva nu este o acţiune care îl are în prim plan pe acel cineva. De fiecare dată când ierţi pe cineva te eliberezi pe tine de o povară care-ţi apasă pe umeri şi te încarcă negativ. Chiar dacă persoana respectivă nu merită s-o ierţi, gândeşte-te că o faci pentru tine.

Concentrează-te pe ceea ce îţi place

În fiecare zi ai planificate o sumedenie de lucruri care îţi ocupă tot timpul, însă printre acestea sunt foarte puţine cele care îţi fac plăcere. Rezervă-ţi timp şi pentru activităţi care te pasionează, care te încarcă de energie bună.

Organizează-te mai bine

Simţi câteodată că trebuie să faci prea multe într-o singură zi? Dacă îţi planifici timpul mai bine, adică acorzi pentru fiecare sarcină câte un timp realist, pe care ştii sigur că îl poţi respecta, totul îţi va fi mai simplu de făcut. O să observi că, după un timp, nu doar că vei reuşi să duci la îndeplinire tot ceea ce ţi-ai propus, dar vei mai putea face şi altceva, suplimentar programului obişnuit.

Înlocuieşte ce este mult prea vechi

S-au strâns multe obiecte de care nu ai momentan nevoie? Fă o selecţie şi păstrează doar lucrurile pe care sigur le mai poţi folosi. Scapă de vechituri, pentru ca acestea mai mult fac dezordine şi te obosesc. Înlocuieşte-le cu lucruri noi, practice.

@shuttertsock