Modalităţi prin care poţi evita să iei lucrurile personal şi să trăieşti o viaţă fericită sunt:

Nu toţi oamenii sunt responsabili faţă de tine

În momentul în care o persoană spune ceva, atunci este opinia ei. Nu are nimic de a face cu tine şi acel om nu este responsabil pentru emoţiile tale. Aşadar, în loc să stai şi să te gândeşti la ce a spus X şi Y despre tine, înţelege că fiecare are o părere pe care are dreptul să o comunice.

Te răneşti singură

Când te gândeşti continuu la cuvintele altora ca la o reflecţie a ta, te răneşti doar pe tine însuţi. Nu trebuie să laşi nimic să îţi strice starea de spirit, gândeşte pozitiv şi fii mulţumită de lucrurile bune care ţi se întâmplă. Nu uita că, dacă gândeşti negativ, negativitatea te va urmări peste tot.

Dezvoltă încrederea în sine

Încrederea în sine este scutul care te poate proteja de luarea lucrurilor mult prea personal. Când te simţi confortabilă cu tine şi ai încredere în tine numai atunci simţi că nu eşti afectată de cuvintele altora, indiferent de mediul în care te afli. Totodată, este foarte important să înveţi să te ierţi.

Confruntă problema, dacă există

Dacă simţi că cineva spune în mod constant lucruri despre tine şi că îţi afectează pacea mentală, atunci cel mai bine este să-l înfrunţi. Obţine clarificări cu privire la această problemă.

Nu fă acelaşi lucru oamenilor din jurul tău

Ce ţie nu îţi place, altuia nu-i face, o spune un proverb. Dacă simţi că cineva te răneşte atacându-te personal, asta nu înseamnă că tu trebuie să fii la fel. Alege să fii o persoană mai bună.


Credit foto: www.agileleanlife.com