Rapid şi gustos! Blat pufos de pizza

1 83674 original jpg jpeg

Nimic nu se compară cu o pizza pregătită în casă cu ingredientele tale preferate. Însă ce te faci dacă nu îţi iese aluatul aşa cum ai vrea? Te ajutăm noi! Iată cum pregăteşti cel mai pufos blat de pizza. 

Ingrediente pentru pentru două pizza de 30 de cm:

-  160 ml apă caldă

– 2 linguriţe drojdie uscată

– 1 lingură zahăr

– 500 g faină

– 160 ml bere

– 2 linguri ulei de măsline

– 1 linguriţă sare

image

Mod de preparare

Amestecă apa caldă cu drojdia şi zahărul.

Amestecă separat făina cu sarea. Apoi începi să torni amestecul anterior puţin câte puţin. După ce s-a încorporat drojdia, adaugă berea şi uleiul de măsline. Dacă foloseşti robotul de bucătărie, frământă 8 minute. Dacă frămânţi cu mâna, 10 minute. 

Unge cu puţin ulei de măsline aluatul şi lasă-l la crescut 2-3 ore.

După ce a crescut aluatul, întinde-l pe masa de lucru, pune-l în tavă şi lasă-l la crescut 15 minute. Apoi adaugă sosul de roşii şi restul ingredientelor. Bagă aluatul la cuptorul încins, la 180 de grade şi lasă-l 20 de minute până când blatul pufos se rumeneşte bine. 

Sursă: pixabay.com