Ai nevoie de

Pentru cremă

100 g unt

100 g zahăr

2 gălbenuşuri

zeama de la 2 lămâi

coaja rasă de la 1 lămâie

300 g struguri

Pentru blat

4 linguri zahăr

4 ouă

4 linguri făină

Pentru decor

50 g frişcă

50 g fulgi nucă de cocos

Preparare

Pentru cremă,freci untul moale cu gălbenuşurile,zahărul,coaja şi zeama de lămâie. Le aşezi pe baie de aburi şi baţi continuu până se îngroaşă crema,apoi o laşi să se răcească.

Pentru blat,mixezi gălbenuşurile cu jumătate din zahăr. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr,adaugi gălbenuşurile treptat şi,la final,încorporezi făina cernută,amestecând uşor,de jos în sus. Torni blatul într-o tavă tapetată,îl introduci în cuptorul încins până când trece testul scobitorii,după care îl răstorni pe un prosop umed. Desprinzi hârtia şi îl laşi să se răcească.

Întinzi crema de lămâie pe blat şi adaugi boabele de struguri tăiate jumătăţi şi curăţate de seminţe,păstrând din ele şi pentru decor. O rulezi,o îmbraci în frişcă şi o presari cu nucă de cocos prăjită uşor. O decorezi cu boabe de struguri şi o dai la rece.

Foto:Profimedia