Găseşti mai jos reţeta gospodinelor experiementate, cu ingredientele necesare şi cu modul de preparare detaliat. Gustul este unul desăvârşit şi nu este deloc greu de făcut.

Ingredientele sunt pentru şapte borcane mari de 800 de grame, însă poţi face jumătate de doză sau mai multe, în funcţie de nevoi.

Ingrediente reţetă de gogoşari la oţet cu hrean

  • 4 kg gogoşari
  • 800g zahăr
  • 800ml oţet alb regal 9 grade
  • 250g hrean rădăcină
  • 2 linguri sare mare neiodată
  • 7 linguriţe piper boabe
  • 7-14 foi de dafin

Citeşte şi: Cartofi la cuptor cu lămâie, reţetă rapidă şi uşoară

Mod de preparare reţetă de gogoşari la oţet cu hrean

Zahărul şi sarea se dizolvă bine în cantitatea de oţet, hreanul se curată de coajă şi se taie fâşii pe lung, gogoşarii se spală şi se taie sferturi (felii) şi se curată de cotor şi seminţe, scrie bzi.ro.

Într-un lighean încăpător se pun gogoşarii şi deasupra lor se toarnă oţetul şi se acoperă vasul cu un ştergar. Gogoşarii se amestecă periodic timp de 24 ore foarte uşor cu o spumieră astfel încât fiecare felie de gogoşar să i-a contact cu zeamă care o să se formeze în lighean.

Se pregătesc câteva borcane mari care se sterilizează bine apoi se pune în fiecare borcan: 1-2 foi de dafin, 1 linguriţă de piper boabe şi 1 fâşie de hrean tăiată bucăţele, apoi se umplu borcanele cu felii de gogoşar până sus. Gogosarul nu se pune prea înghesuit deoarece zeamă trebuie să circule printre ei, mie în fiecare borcan mi-au încăput în jur de 13-15 felii de gogoşari.

Citeşte şi: Zacusca de peşte, vedetă la borcan! Încearcă reţeta originală, pescărească

Se aşază deasupra câte 2 fâşii de hrean în formă de cruce astfel încât să nu permită gogosarilor să se ridice deasupra lichidului, se completează cu zeamă din lighean până se umplu borcanele apoi se acoperă bine cu capace.

Se păstrează în cămară sau într-un loc ferit de lumina directă a soarelui.