Ingrediente

- 500 g spanac congelat, mărunţit

- 500 g file de somon proaspăt, fără oase

- 1 l smântână de gătit cu 20% grăsime

- 1 cutie cu foi de lasagna de la Barilla

- 250 g mozarella

- 2 ouă

- puţină făină

- puţin ulei de măsline

- 100 g unt 85 % grăsime 

- 100 g parmezan ras

- piper


Mod de preparare

Se pune spanacul la fiert pentru câteva minute, apoi se scurge şi se trage la tigaie în 100 g de unt topit. Se adaugă 500 ml smântână de gătit. Se lasă pe foc pentru câteva minute şi se potriveşte gustul cu sare. 

Peştele se prepară la grătare condimentat cu sare şi piper, apoi se mărunţeşte.

Se unge o tavă cu ulei şi se aşază un rând de foi de lasagna, un rând de spanac, unul de somon, altul de mozzarella ruptă, iar foi, iar celelalte rânduri de ingredient, culminând cu un rând de foi. 


Se face un sos béchamel din 2 ouă, făină, smântână şi parmesan şi se toarnă peste ultimele foi de lasagna. 

Se dă la cuptor pentru 40 de minute, la 200 de grade. Se lasă apoi să se tempreze uşor, pentru a se putea porţiona frumos.


Sursă: a1.ro