Reţetă rapidă care reduce cu 50% riscul de boli de inimă

1 68970 original jpg jpeg

Bolile de inimă sunt considerate printre principalele cauze ale moratlităţii din lume. Vestea bună este că ele pot fi prevenite şi chiar ţinute sub control. Există mai multe tipuri de boli de inimă, dar arterele înfundate pot da naştere multor complicaţii. Prin luarea din timp a unor măsuri simple, reduci foarte mult riscul de îmbolnăvire.

Ateroscleroza este termenul medical folosit pentru arterele înfundate. Aceasta boală cardiovasculară progresează lent pe parcursul mai multor ani,devenind mai periculoasă odată cu înaintarea în vârstă. Depunerile de grăsime pe pereţii vaselor de sânge duce la ateroslecroză,situaţie ce favorizează apariţia bolilor de inimă mai severe,inclusiv afecţiuni vasculare periferice,infarct miocardic,accident vascular cerebral.

Unul dintre cei mai importanţi factori în prevenirea înfundării arterelor şi a altor probleme de inimă este menţinerea unui stil de viaţă sănătos. În mod surprinzător,limitarea aportului de grăsimi nu este cel mai bun mod de a mentine inima sănătoasă. Mai degrabă,creşterea aportului de legume este de ajutor. Mai multe studii susţin această teorie,inclusiv o cercetare realizată pe termen lung în care au fost implicaţi peste 100.000 de oameni. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că persoanele care consumă cel puţin opt porţii de legume pe zi au mai puţine riscuri de a contracta o boală de inima decât cei care au mâncat doar 1,5 porţii pe zi. Un alt studiu în care au fost examinate datele de la 1300 de persoane în vârstă arată că cei care au mâncat cel puţin o cană de legume pe zi au cu 60% mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de inimă.

Cele opt porţii de legume menţionate mai sus pot suna cam mult pentru tine,dar sunt surprinzător de uşor de obşinut. O porţie de legume înseamnă doar o jumătate de cană (sau o cană de legume cu frunze).

Reţetă rapidă

Ai nevoie de:

1/2 cană de broccoli

1/2 cană de frunze crude de spanac proaspete

1/2 felii de cană de roşii sau cireşe

1/4 ceaşcă ţelină tocată

1 morcov ras

1-2 căni de ceai verde

Amestecă toate ingredientele,cu excepţia ceaiului verde,într-un blender până când obţii o pastă cu o consistenţă netedă. Adaugă ceaiul verde şi omogenizează din nou. Această reţetă are mai puţin de 150 de calorii şi oferă 4 porţii de legume.