Ingrediente

- 500 g ardei iuţi multicolori

- 250 g ceapă galbenă şi roşie

- 300 ml oţet

- 300 ml apă

- 1 lingură sare grunjoasă

- 2-3 linguri zahăr

- 1 linguriţă boabe de piper

- 1 linguriţă boabe de muştar

- 2 foi de dafin


Mod de preparare

Se curăţă ceapa şi se toacă în cuburi. Ardeii se spală bine şi se toacă în rondele, apoi se amestecă cu ceapa.



Pune apa cu oţetul pe foc, apoi sarea şi condimentele, plus zahăr în funcţie de gust. Se lasă să fiarbă pentru 2-3 clocote. 

Amestecul de ceapă cu ardei se pune în borcane, îndesându-l bine şi se toarnă peste el apa cu oţetul.  

Se înfiletează capacele borcanelor, se învelesc borcanele în prosoape sau pături şi se lasă acolo până se răcesc.

Sursă: a1.ro