Ingrediente

4 ardei graşi mari
1 pachet de soia granule
50 g orez cu bobul rotund
2 cepe mari
50 g măsline verzi,fără sâmburi
pătrunjel verde
4-5 linguri ulei
300 ml supă de legume
sare
piper

Preparare

Fierbi granulele de soia în apă condimentată după gust,15 minute,strecori şi dai deoparte să se scurgă bine. Alegi orezul,îl speli şi îl strecori. Tai cepele fin,le căleşti în ulei bine încins,până devin sticloase.

Adaugi granulele de soia,orezul,căleşti uşor apoi pui pătrunjelul tocat,măslinele feliate şi torni jumătate din supă. Condimentezi cu sare şi piper,după gust,şi laşi să fiarbă totul 20 de minute,amestecând permanent ca să nu se prindă.

Între timp,tai capacele ardeilor,le scoţi seminţele. Umpli fiecare ardei cu compoziţia de orez şi soia,le aşezi capacele deasupra şi îi aşezi într-un vas termorezistent. Torni peste ei supa de legume şi îi dai la cuptor 20 de minute.