Reţeta zilei: Budincă de orez
Această budincă de orez este un deliciu atât caldă cât şi rece. Uite cât de simplu se prepară!
De ce ai nevoie pentru budincă de orez
200 g orez
600 ml supă de legume
4 morcovi
250 g şuncă
100 g caşcaval ras
2-3 linguri ulei
1 ou
50 g caşcaval
Cum se prepară budincă de orez
Fierbi orezul spălat în supa de legume 2-3 minute,apoi stingi focul,acoperi vasul cu un capac şi laşi 10 minute să se înmoaie boabele de orez. Separat,fierbi morcovii curăţaţi în apă,îi scurgi şi-i tai făşii. Tai şunca cubuleţe. Ungi cu ulei o formă rotundă,aşezi un strat de orez,făşii de morcovi şi cubuleţe de şuncă. Adaugi restul de orez şi nivelezi. Ungi budinca cu ou şi o dai la cuptor până când se rumeneşte,o scoţi,presari caşcavalul ras şi o mai ţii la cuptor 5 minute.