Ai nevoie de

1 ceapă

1 morcov

100 g mazăre

50 g paste

2 pulpe de găină

300 ml borş

sare

5-6 ouă de prepeliţă, opţional

Mod de preparare

Dai un clocot la pulpele de găină până când se ridică spuma la suprafaţă. Arunci apa, speli carnea şi o pui din nou la fiert în apă cu sare. Iei spuma ori de câte ori este nevoie şi laşi carnea să fiarbă până când se pătrunde.

Scoţi pulpele din supă, adaugi morcovul feliat şi ceapa tocată şi mai laşi să fiarbă 10 minute. Îndepărtezi carnea de pe oase şi o pui din nou în oală,împreună cu mazărea şi cu pastele.

Separat, fierbi borşul până când începe să clocotească, apoi îl torni în oală. Adaugi sare după gust şi laşi ciorba să fiarbă 10-15 minute.

Serveşti ciorba, dacă vrei, cu ouă de prepeliţă fierte.

Sursa foto: www.kidspot.com