Reţeta zilei - Orez cu şuncă la cuptor
Un preparat care îţi ia doar puţin peste o oră, orezul cu şuncă la cuptor, este o alegere bună pentru o cină în familie!
Ai nevoie de:
150 g orez
3 ouă
1 ceapă
20 g unt
50 g caşcaval
4 roşii
200 g şuncă
sare
pătrunjel
1 lingură ulei
Preparare:
Cureţi ceapa,o toci şi o fierbi în puţină apă cu sare. Când s-a înmuiat,adaugi orezul şi de trei ori mai multă apă.
Laşi să fiarbă până când scade apa şi bobul s-a înmuiat. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcorit,apoi îl amesteci cu untul,caşcavalul ras,ouăle şi pătrunjel tocat. Opăreşti roşiile,le descojeşti şi le feliezi.
Ungi cu ulei o formă dreptunghiulară,pui jumătate din compoziţia de orez,roşiile feliate,şunca feliată şi restul de orez. Dai tava la cuptor până când se rumeneşte budinca.
Sursă foto:Profimedia