Ai nevoie de:

150 g orez

3 ouă

1 ceapă

20 g unt

50 g caşcaval

4 roşii

200 g şuncă

sare

pătrunjel

1 lingură ulei

Preparare:

Cureţi ceapa,o toci şi o fierbi în puţină apă cu sare. Când s-a înmuiat,adaugi orezul şi de trei ori mai multă apă.

Laşi să fiarbă până când scade apa şi bobul s-a înmuiat. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcorit,apoi îl amesteci cu untul,caşcavalul ras,ouăle şi pătrunjel tocat. Opăreşti roşiile,le descojeşti şi le feliezi.

Ungi cu ulei o formă dreptunghiulară,pui jumătate din compoziţia de orez,roşiile feliate,şunca feliată şi restul de orez. Dai tava la cuptor până când se rumeneşte budinca.

Sursă foto:Profimedia