De ce ai nevoie pentru pacheţele cu ficăţei de pui

1 pachet aluat foitaj

300 g ficăţei de pasăre,fierţi şi tăiaţi cubuleţe,

200 g carne tocată de pasăre

½ legătură mărar

½ legătură pătrunjel

1 legătură ceapă verde

1 ou crud

1 ou fiert tare

1 gălbenuş

2 linguri smântână

sare

piper

Cum se prepară pacheţelele cu ficăţei de pui

Laşi la dezgheţat aluatul de foitaj. Amesteci într-un vas carnea de pui tocată împreună cu ficăţeii cubuleţe,adaugi verdeaţa şi ceapa verde tăiate mărunt,smântâna şi oul crud,sare şi piper şi amesteci bine. Adaugi şi oul fiert tare şi tăiat mărunt.

Întinzi cu sucitorul aluatul foitaj şi îl tai în pătrate de 10 cm. Aşezi în mijlocul fiecărui pătrat câte o lingură din compoziţia obţinută,aduni cele patru capete şi le strângi în sus,ca să obţii trăistuţe. Dacă este necesar,tai fâşii de aluat sau frunze de ceapă verde şi legi cu ele pacheţelele,apoi le aşezi într-o tavă (sau în forme de brioşe),unsă cu puţin ulei. Ungi individual fiecare pacheţel cu gălbenuş şi dai tava la cuptor până se rumenesc.