Reţeta zilei: Pateuri cu caise şi cremă de brânză

1 70142 original jpg jpeg

Foarte delicioase, pateurile cu caise şi cremă de brânză reprezintă o modalitate simplă de a-ţi răsfăţa prietenii şi familia.

Ingrediente de care ai nevoie:

1 pachet aluat foitaj

500 g brânză de vaci

200 g zahăr pudră

2 plicuri zahăr vanilat

50 g smântână grasă

3 ouă

3 linguri făină

8 caise

1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Încingi cuptorul şi ţii aluatul la temperatura camerei. Pentru umplutură,pui brânza ­într‑un castron şi o amesteci cu zahărul pudră şi cel vanilat. Baţi bine smântâna şi o adaugi peste crema de brânză,apoi încorporezi făina şi ouăle. Speli caisele,le rupi pe jumătate şi le scoţi sâmburii. Tai aluatul în dreptunghiuri şi pui pe fiecare câte o lingură de cremă,apoi o jumătate de caisă,apoi strângi capetele în centru. Le ungi cu oul bătut şi dai pateurile la cuptor într-o tavă tapetată până se rumenesc. După răcire,presari zahăr pudră.

Dificultate mică

Minute 60ʹ

1 tavă