Ai nevoie de

Pentru piure

1 kg cartofi

25 g unt

200 ml lapte

1 praf de sare

Pentru legume

300 g mazăre

2 morcovi

1 praf de sare

2-3 linguri ulei

Fierbi cartofii în coajă,în apă cu sare,după ce i-ai spălat bine. Îi scurgi,îi laşi la răcorit,îi descojeşti,îi pasezi şi-i amesteci cu laptele cald,untul şi sare după gust. La final,trebuie să obţii un piure cremos.

Între timp,cureţi morcovii şi-i tai bucăţi. Îi amesteci cu mazărea congelată sau din conservă şi-i sotezi,în ulei încins. Potriveşti de sare şi ţii pe foc,amestecând constant,până se înmoaie legumele.

Serveşti piureul cu legume sotate.

4 porţii

Preparare 60’

Dificultate mică

Sfat

Pentru piure este recomandat să foloseşti cartofi albi. Aceştia absorb lactatele mai bine decât cei roşii şi piureul va fi mai cremos. Laptele trebuie să fie cald,nu fierbinte şi untul cât mai gras. Evită să utilizezi blenderul pentru a pasa cartofii,deoarece piureul va avea o consistenţă gumoasă.