Cocktailurile alcoolice sunt apreciate în toate colţurile lumii, însă n-ai nevoie să ieşi într-un club ori într-un restaurant pentru a le savura, întrucât le poţi pregăti chiar şi tu acasă.
 
Descoperă câteva reţete cocktailuri alcoolice simple, mai jos:
 
Piña Colada
 
Piña colada, unul dintre cele mai populare cocktailuri tropicale, este considerată o băutură naţională în Puerto Rico. Ingredientele de care ai nevoie sunt:
 
  • 60 ml rom alb
  • 100 ml suc de ananas
  • 40 ml lapte de cocos
  • gheaţă pisată sau fulgi de gheaţă
 
Mod de preparare:
 
Pentru a obţine un cocktail mai consistent poţi folosi cremă de cocos în loc de lapte, iar pentru o băutură mai tare poţi folosi lichior de cocos. De obicei, paharul este decorat cu o felie de ananas.
 
Mai Tai
 
În limba tahitiană, cuvântul „Maita'i” înseamnă „bun”. Chiar dacă acest cocktail are o savoare exotică ce te poate duce cu gândul la insulele polineziene, el este originar de fapt din California. Ingredientele cel mai des folosite sunt:
  • 45 ml rom alb
  • 45 ml rom negru sau maro
  • 25 ml triplu sec
  • 15 ml suc de portocale
  • 25 ml suc de lămâie sau limetă
  • 60 ml suc de ananas
Mod de preparare:
 
Toate ingredientele se amestecă într-un shaker, mai puţin romul negru sau maro, care se adaugă la final. Reţine că Mai Tai este un cocktail destul de complex şi nu vei găsi nicăieri două reţete identice. Poţi înlocui sucul de portocale cu curaçao de portocale şi poţi adăuga sirop de migdale sau zahăr brun pentru a îndulci băutura.
 
De obicei, Mai Tai se ornează cu o cireaşă şi se serveşte întotdeauna în pahar rocks.
 
Tequila Sunrise
 
Numele acestui long drink popular este dat de frumosul său joc de culori, care imită un răsărit de soare. Băutura se prepară din:
  • 60 ml tequila
  • 120 ml suc de portocale
  • 15 ml sirop de grenadine
  • câteva cuburi de gheaţă
Mod de preparare:
 
Într-un pahar înalt se pun cuburile de gheaţă, apoi tequila şi sucul de portocale. Abia apoi se toarnă şi siropul de grenadine. Fiind mai dens, lichidul se va scurge la fundul paharului, oferind degradéul bine-cunoscut al băuturii. Ai grijă să torni încet siropul de grenadine, cu o linguriţă pe marginile paharului.
 
Hugo
 
Reţeta originală îi aparţine barmanului Roland Gruber, care în urmă cu mai aproape 15 ani şi-a dorit să creeze o alternativă la Aperol Spritz.
 
Ai nevoie de:
  • 150 ml de Prosecco
  • 20 de ml de sirop de soc
  • câteva frunze de mentă 
  • un strop de apă minerală carbogazoasă
  • câteva cuburi de gheaţă
  • o felie de lime
 
Pune într-un pahar frunzele de mentă, după care toarnă siropul de soc, Prosecco, precum şi apa minerală. Adaugă şi apa minerală carbogazoasă, câteva cuburi de gheaţă şi câteva o felie de lime.