Ingrediente: 540 g brânză de vaci • 3 gălbenuşuri • 100 g zahăr • 50 g unt • 30 g ciocolată albă • 50 g ciocolată cu lapte • 60 g ciocolată neagră • 140 g smântână pentru frişcă 35% grăsime.

Pentru decor: 25 g ciocolată neagră 50% cacao • 25 g smântână pentru frişcă 35 % grăsime • 3 ouă de ciocolată, opţional.

Citeşte şi: Reţete de Paşte: Supă rece de sfeclă cu iaurt

Preparare:

Mixează brânza de vaci (stoarsă bine) cu gălbenuşurile, cu untul moale şi cu zahărul. Pune apoi compoziţia omogenizată într-o crăticioară, pe foc mediu. Las-o până când ajunge în punctul de fierbere, amestecând continuu, apoi dă-o deoparte. Poţi să mai mixezi amestecul cu blenderul, dacă îţi doreşti o compoziţie de brânză mai fină. Toarnă compoziţia în trei boluri. Dozează cantitatea în funcţie de gramajul de ciocolată (pentru cea neagră mai mult, pentru cea albă - mai puţin). Topeşte pe baie de aburi, separat, fiecare tip de ciocolată, apoi încorporează fiecare tip de ciocolată în crema de brânză din bolul corespunzător. Toate cele trei compoziţii obţinute se lasă la răcit până la temperatura camerei. 

Bate smântâna pentru frişcă până ce devine pufoasă. Ia câte o lingură de frişcă şi adaugă în cele trei boluri cu cremă de brânză, încercând să păstrezi proporţiile. Omogenizează cu o paletă fiecare compoziţie. Dacă nu ai o formă de tort piramidală, ca în imagine, poţi folosi o altă formă cu pereţi detaşabili, dar să fie cu o înălţime între 10-12 cm. Aşază fiecare strat de cremă de brânză, apoi acoperă forma cu un capac sau cu un tocător. Pune-o în frigider şi las-o să stea între 12-24 de ore. 

Pentru ciocolata decorativă, încălzeşte smântâna pentru frişcă pe foc mediu, până când stă să dea în clocot. Toarn-o apoi peste ciocolata mărunţită, amestecă şi las-o deoparte pentru două minute. Poţi decora şi cu ouă de ciocolată sau după imaginaţie.